• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ένα αξέχαστο 3ήμερο στον Ξενώνα ΓΑΙΑ και το Δίλοφο.

Athina Ioannidou
Проживание
0
Your rating: None

Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για το όμορφο Δίλοφο στα Ζαγοροχώρια. Θα μας φιλοξενούσε ο Παραδοσιακός Ξενώνα ΓΑΙΑ.

Ο κ. Γιάννης, ιδιοκτήτης του ΓΑΙΑ μας υποδέχτηκε εγκάρδια και μας έκανε να νιώσουμε φιλικά και σαν στο σπίτι μας από την αρχή.

Αφού μας ξενάγησε στον χώρο και μας ενημέρωσε για τον ξενώνα, πήγαμε κατευθείαν στο δωμάτιό μας, το οποίο ήταν ευρύχωρο και εξαιρετικά διακοσμημένο με εμφανή τα στοιχεία της παράδοσης του Ζαγορίου. Απλές και ζεστές γραμμές. Ξύλο και πέτρα που όλοι αγαπούμε.

Το τζάκι μέσα στο δωμάτιό μας έκανε την διαφορά και προμηθευτήκαμε με ξύλα για να κάνουμε τον υπέροχο αυτό χώρο ακόμα πιο ειδυλλιακό. Καθίσαμε πολλές ώρες μπροστά από το τζάκι, με κρασάκι και κασεράκια.

Τα πρωινά μας αποτελούνταν από απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση και ένα λιτό αλλά πλούσιο σε γεύση πρωινό, με λιχουδιές του τόπου. Και αφού καρδαμώναμε μετά ξεκινούσαμε τις βόλτες μας στο πετρόχτιστο χωριό του Διλόφου αλλά και στις γύρω περιοχές που αξίζει να τις επισκεφτείς.

Ο κ. Γιάννης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μας καθοδήγησε στην περιοχή. Τι θα κάνουμε, που θα πάμε, γιατί η αρχιτεκτονική είναι έτσι και πολλά άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν και με το παραπάνω. Πάντα να ρωτάτε τους ντόπιους. Αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Προτείνουμε τη διαμονή στον Ξενώνα ΓΑΙΑ στους εραστές της φύσης και των ορεινών μονοπατιών, στους ερωτευμένους, στους ανήσυχους και σε όλους όσους θα ήθελαν να αποδράσουν σε ένα τόπο που θα τους παρέχει πραγματική φιλοξενία και αμέτρητες ομορφιές.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN