• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το "Ακρόπλωρο" ξενοδοχείο, στο Γαλαξίδι.

Marietta Skopeliti
Проживание
0
Your rating: None

Τα ακρόπλωρα, ξυλόγλυπτες φιγούρες, κοσμούσαν την πλώρη στα μεγάλα Γαλαξειδιώτικα καράβια. Ολόσωμες γυναικείες μορφές, συχνά με το ένα χέρι ανυψωμένο, αποτελούσαν την προσωποποίηση της ψυχής του σκάφους.

Μόλις φτάσαμε στον παραδοσιακό ξενώνα "Ακρόπλωρο" στο Γαλαξίδι, μας περίμενε ο κ. Δημήτρης Δράκος, ένας ευγενικός και πρόθυμος άνθρωπος, που σου έδινε την αίσθηση ότι τον γνωρίζεις χρόνια.

Το δωμάτιο μας εντυπωσίασε με την πρώτη ματιά. Τέλεια διακοσμημένο με ναυτικό θέμα, σε ταξίδευε πραγματικά σε άλλο κόσμο. Η καθαριότητα και η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο. Δεν νομίζω να έχουμε μείνει ποτέ σε πιο καθαρό δωμάτιο. Όλα μύριζαν υπέροχα.

Ένας χώρος ιδανικός για ζευγάρι αλλά και για την οικογένεια, αφού τα παιδιά κοιμούνται σε ξεχωριστό χώρο, με τέλεια παπλώματα και χρωματιστά σεντόνια.

Η αυλή του ξενώνα μας ήταν ιδανική για πρωινό ή απογευματικό ρέμβασμα αλλά και για τα παιδιά γιατί έχει και κούνιες και παιχνίδια για να απασχοληθούν.

Το πρωινό μας ήταν πλούσιο και ευτυχώς μπορούσαμε να το παραλάβουμε και στο δωμάτιο, οπότε απολαύσαμε περισσότερο ύπνου, χωρίς το άγχος του πρωινού ξυπνήματος.

Αφού απολαμβάναμε το πρωινό, βγαίναμε για τις καθημερινές μας βόλτες στο γραφικό Γαλαξίδι. Το κέντρο ήταν μόλις 5 λεπτά απο τον παραδοσιακό ξενώναν γεγονός που του δίνει έξτρα βαθμούς για ευνοική τοποθεσία μέσα στη πόλη.

Το τρίπτυχο, Φιλοξενία-Καλαισθησία-Ηρεμία, είναι αντιπροσωπευτικό για το "Ακρόπλωρο". Όπως το ακρόπλωρο ανοίγει νέους θαλάσσιους δρόμους στους ναυτικούς, έτσι και το "Ακρόπλωρο" στο Γαλαξείδι φωτίζει και δείχνει το δρόμο στους επαγγελματίες της φιλοξενίας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! Ήταν ένα απο τα καλύτερα μέρη που έχουμε μείνει. Η καθαριότητα, η ευγένεια και το γούστο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Το αμείωτο ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση μας και η ζεστασιά του χώρου είναι στοιχεία που θα μας κάνουν να ξαναπάμε σίγουρα.

SHARE IT: 

About the Author

Marietta Skopeliti

Ονομάζομαι Μαριέττα και κτάγομαι απο το Κουφονήσι και απο τη Τζιά. Λατρεύω τα ταξίδι στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο. Θεωρώ ότι ζούμε σε μια πολλή όμορφη χώρα με κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς, θάλασσες, ανθρώπους και σπάνια σε ομορφιά τοπία.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN