• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Δίλοφο και Ξενώνας ΓΑΙΑ, μαζί σε μια θύμηση.

Filio Pitsounaki
Проживание, Достопримечательности
0
Your rating: None

Η γνωριμία μου με το όμορφο Δίλοφο έγινε ένα σούρουπο του Δεκέμβρη μετά από ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και βέβαια χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε το Alternatrips  με τους όμορφους διαγωνισμούς του .

Τελικά είναι εύκολα προσβάσιμο και καθόλου κουραστικό το ταξίδι όπως αρχικά φανταζόμουν. Είναι η πρώτη μου φορά που επισκέπτομαι τα Ζαγοροχώρια  και περιέργως ομολογώ διότι θεωρούμαι και λάτρης των ταξιδιών και δη των εξορμήσεων. Αλλά ας μιλήσουμε για αυτήν την εμπειρία που λέγεται Δίλοφο και ξενώνας ΓΑΙΑ.

Δίλοφο.

Ένα χωριό που όταν το επισκέπτεσαι σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε να έχεις έρθει κάποιες αρκετές δεκάδες χρόνια πριν. Τότε που θα είχε όλον εκείνον τον κόσμο να περιφέρεται στα όμορφα μικρά σοκάκια, να ζει στα υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια …

Να γνωρίσεις τους ιδιοκτήτες του διώροφου μεγάλου σπιτιού που σε υποδέχεται μόλις μπαίνεις στο χωριό. Να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο που δήλωνε την έναρξη ή τη λήξη της διδακτικής ώρας στην Αναγνωστοπούλιο σχολή όπως μαρτυράει μια πινακίδα που βρίσκεται έξω από μια όμορφη ξύλινη είσοδο που σε τίποτα δεν προδίδει τι κρύβει από πίσω. Μεγάλη αυλή φαντάζομαι και ένα τεράστιο κτίριο διώροφο του οποίου ένα μέρος  βλέπεις κι από την κεντρική πλατεία με πάρα πολλά παράθυρα που σε κάνει  να αναρωτιέσαι πόσα παιδιά μπορεί να σπούδαζαν εδώ κάποτε;

Αυτό που έχει μείνει σήμερα εκτός από τους 10 κατοίκους που φαίνονται μόνιμοι και οι οποίοι θαρρώ αποκλείεται να είναι ούτε καν οι μισοί είναι η μαγεία και η ηρεμία που κατακλύζει τον επισκέπτη. Η απίστευτη γαλήνη που νιώθεις όταν κάνεις βόλτα μέσα στα έρημα και σκοτεινά σοκάκια .

Ειδικά όταν περνάς έξω από την όμορφη παλιά εκκλησία στην οποία μάλιστα μάθαμε ότι έγιναν και τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς που παίζονταν πριν από κάποια χρόνια.

Ξενώνας ΓΑΙΑ , Δίλοφο.

Βέβαια έχουν μείνει οι ξενώνες που φιλοξενούν όποιον θέλει να έρθει και να βρει για λίγες μέρες αυτό που χάνεις όταν ζεις στην πόλη με τους τρελούς ρυθμούς της. Το νόημα της απλότητας στη ζωή μας. Ένα τζάκι που σε ζεσταίνει, μια κουβέντα με τον φιλόξενο οικοδεσπότη του ξενώνα . Ένα ρόφημα και μια συζήτηση που διακόπτει το τσιτσίρισμα των ξύλων που καίγονται . Ο Γιάννης λοιπόν ο δικός μας οικοδεσπότης , Κρητικός , από μια άλλη φιλόξενη άκρη της Ελλάδας, μας περίμενε να μας ζεστάνει με ένα ρόφημα και μια κουβέντα μετά από το ταξίδι μας. Το κρύο αρκετά τσουχτερό έξω αλλά μέσα όλα μια χαρά.

SHARE IT: 

About the Author

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN