• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Τα γεφύρια της Αρίστης και ο Βοιδομάτης, Ζαγοροχώρια.

Vasilis Triantafyllou
Достопримечательности, Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Ξεκινήσαμε τη μέρα μας με ενα πλούσιο πρωινό με θέα τους επιβλητικούς πύργους της Αστράκας, τους οποίους όσες φορές κι αν δει κανείς, μένει να τους ατενίζει με θαυμασμό. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση της περιοχής.

Στο δρόμο από το Μεγάλο Πάπιγκο για την Αρίστη, λίγο πριν φτάσουμε στο ομώνυμο γεφύρι, που αν και κατασκευασμένο από τσιμέντο μιας και το παλαιότερο πέτρινο κατέρρευσε, παρατηρήσαμε στα δεξιά μας ένα μικρό πλάτωμα. Μια προστατευτική μπάρα εμπόδιζε την πρόσβαση στο πλακόστρωτο μονοπάτι για τα αυτοκίνητα και καθώς  είχαμε όρεξη για εξερεύνηση, περάσαμε τη μπάρα, ενώ πολύ σύντομα βρεθήκαμε δίπλα στο Βοιδομάτη, με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά.

Ο χαρακτηριστικός ήχος του ποταμού Βοιδομάτη, μαζί με το εξαιρετικό γύρω σκηνικό και τα πεσμένα πλατανόφυλλα, που έδιναν στο τοπίο μια γλυκιά φθινοπωρινή όψη, συνέθεταν μια πανέμορφη εικόνα. Το μονοπάτι συνεχιζόταν μια δίπλα στο ποτάμι και μια λιγο πιο ψηλά και παράλληλα προς αυτό, μέσα στα κιτρινισμένα και κοκκινωπά φύλλα του φθινοπώρου, κάτω απο πλατάνια και πλούσια βλάστηση, μέσα σε φαράγγι. Η σήμανσή του ήταν εξαιρετική και σε μερικά σημεία είχαν τοποθετηθεί ξύλινα σκαλοπάτια στα ανηφορικά και κατηφορικά σημεία του, που μας έδωσαν την ευκαιρία να αγναντέψουμε τον ποταμό με το υπέροχο χρώμα του, ενώ σαν φόντο είχαμε πάντα την Αστράκα και τα γύρω βουνά.

Μετά από περίπου δύο ώρες περπάτημα και αφού περάσαμε την παλιά Μονή των Αγίων Αναργύρων, που χρονολογείται από το 1658, φτάσαμε στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς, που χτίστηκε το 1853, που αποτελεί και το τέρμα των διαδρομών rafting που πραγματοποιούνται στο Βοιδοματη.

Είναι πραγματικά μια ανεπανάληπτη εμπειρία να περπατήσει κανείς στο μονοπάτι που για αιώνες συνέδεε τα Ζαγόρια με άλλες περιοχές. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά λένε οι ντόπιοι:" δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ποδόλουτρο στα κρυστάλλινα παγωμένα νερά του Βοιδοματη, για να ανακουφίσει τα πόδια απο την ταλαιπωρία από το περπάτημα"...

Δείτε και τις πανοραμικές φωτογραφίες που τραβήξαμε στον περίπατο.

http://bit.ly/I0WEs0 , http://bit.ly/1fbSUlp , http://bit.ly/17Idck9 , http://bit.ly/1cEOEpI , http://bit.ly/I2KLSB

SHARE IT: 

About the Author

Vasilis Trianta...

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Λάρισα και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συνειδητοποίησε την αγάπη του για τον κόσμο, γι' αυτό και σπούδασε αστροφυσικός. Λατρεύει την πανοραμική φωτογραφία και ειναι δημιουργός του site www.360tours.gr. Καθότι λάτρης της ορειβασίας, στον ελεύθερό του χρόνο θα τον βρείτε στα βουνά, πάντα παρέα με τη φωτογραφική του μηχανή!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN