• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Θέση Μπελόη στον Βίκο, Ζαγοροχώρια

Vasilis Triantafyllou
Достопримечательности, Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Κατά την περιήγησή μας στα Ζαγοροχώρια, πληροφορηθήκαμε από ένα ζευγάρι ντόπιων για ένα μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Βραδέτο και μετά από δύο χιλιόμετρα καταλήγει στη θέση Μπελόη, η ονομασία της οποίας πιθανά προήλθε από σλάβικη λέξη που σημαίνει καλή θέα ή μπαλκόνι, από όπου έχει κανείς πανοραμική θέα στο φαράγγι του Βίκου.

Έτσι, λοιπόν, την επομένη καταλήξαμε στο Βραδέτο, το ψηλότερο Ζαγοροχώρι, με υψόμετρο 1340μ. Αφήσαμε το αυτοκίνητο λίγο πριν το χωματόδρομο στην άκρη του χωριού, από όπου αρχίζει το μονοπάτι και ξεκινήσαμε.

Τα πρώτα μέτρα του μονοπατιού δεν προϊδεάζουν καθόλου τον επισκέπτη για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει και έτσι την αρχική μας περιέργεια για την περίφημη θέση με την πανοραμική θέα, διαδέχτηκε μια απογοήτευση και μια απορία μήπως έχουμε κάνει κάποιο λάθος ή μήπως οι ντόπιοι υπερέβαλαν όσον αφορά τις ομορφιές του τόπου τους.

Γρήγορα, όμως, η απογοήτευση έδωσε τη θέση της στο θαυμασμό. Το αρχικά ανιαρό μονοπάτι μετατράπηκε σε ένα «φιδωτό» δρομάκι, με πέτρινα σκαλοπάτια, που μετά από ένα «πέταλο»,  άρχισε σιγά-σιγά να κατηφορίζει, μέχρι να φτάσει στο τέλος του, στη Μπελόη, στην κυριολεξία ένα βήμα πριν από το χάος. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, η θέα μας έκοψε την ανάσα.

Ο επισκέπτης βρίσκεται πραγματικά σε ένα εξώστη πάνω από τη χαράδρα. Δεξιά υπάρχουν κάθετοι βράχοι, ύψους εκατοντάδων μέτρων, οι οποίοι φθάνουν μέχρι κάτω στην κοίτη του ποταμού Βίκου, καθιστώντας το αδύνατο να πλησιάσει κανείς στην άκρη, ειδικά αν έχει υψοφοβία. Ολόκληρος ο Βίκος άκουγε την φωνή μας, ενώ εμείς ακούγαμε την ηχώ πάλι και πάλι και πάλι…

Ίσως ήταν τα χρώματα που έπαιρνε ο ουρανός την ώρα του σούρουπου, ίσως το δέος που αναπόφευκτα γεννούσε η θέα, το μόνο σίγουρο ήταν ότι τα συναισθήματα που μας άφησε η βόλτα μας στη Μπελόη ήταν πραγματικά αξεπέραστα.

Αν θέλετε να βιώσετε κι εσείς την εμπειρία, δείτε τις πανοραμικές φωτογραφίες που τραβήξαμε:

https://www.360cities.net/image/beloi-location-vikos-gorge-greece

https://www.360cities.net/image/near-beloi-location-vikos-gorge-greece

SHARE IT: 

About the Author

Vasilis Trianta...

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Λάρισα και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συνειδητοποίησε την αγάπη του για τον κόσμο, γι' αυτό και σπούδασε αστροφυσικός. Λατρεύει την πανοραμική φωτογραφία και ειναι δημιουργός του site www.360tours.gr. Καθότι λάτρης της ορειβασίας, στον ελεύθερό του χρόνο θα τον βρείτε στα βουνά, πάντα παρέα με τη φωτογραφική του μηχανή!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN