• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το εκπληκτικό γλυκοπωλείο "Στέρνα" στο Καπέσοβο, Ζαγοροχώρια.

Evi Vagianou
Бары и beach бары, Вкусная еда
0
Your rating: None

Φτάσαμε στο Καπέσοβο αργά το απόγευμα, έχοντας διανύσει από το πρωί πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, προκειμένου να προλάβουμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα κατά την επίσκεψη μας στα Ζαγοροχώρια.

 Αν και το χωριό είναι ένα από τα μικρότερα του Ζαγορίου, είναι από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα στην περιοχή, του οποίου ο σωστός προσανατολισμός και το μεγάλο υψόμετρο το καθιστούν ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό. Γνήσιο δείγμα της ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής, χαρακτηρισμένος ιστορικός οικισμός, εκπλήσσει ευχάριστα κι απρόσμενα ίσως τον επισκέπτη, όπως εξέπληξε κι εμάς σε αυτή την πρώτη μας επίσκεψη.

Εκεί, κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο της πλατείας στεγάζεται και η «Στέρνα», το μικρό καφενεδάκι και γλυκοπωλείο, που μοιάζει να είναι βγαλμένο από τις σελίδες παραμυθιού. Το μαγαζί οφείλει το όνομά του στην στέρνα που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του, βάθους 13 μέτρων, χτισμένη το 1848, που χρησιμοποιούνταν για να συλλέγει το βρόχινο νερό.

Στα τραπεζάκια του ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα, τσάι, λικέρ, έχοντας τη δυνατότητα να τα συνοδεύσει με μια μεγάλη ποικιλία γλυκών, ταψιού, κουταλιού και ό, τι άλλου είδους μπορεί να βάλει ο νους του!

Ψυχή του μαγαζιού η γλυκιά οικοδέσποινα Άννα, που μας σκλάβωσε, κερνώντας μας πάνω από ....έξι είδη χειροποίητων λικέρ, φτιαγμένα από την ίδια, προκειμένου να διαλέξουμε ποιο μας αρέσει περισσότερο για να  αγοράσουμε. Πιστέψτε μας, η επιλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, έχοντας να επιλέξουμε ανάμεσα σε λικέρ κανθαρέλλα (μανιτάρι), καφέ με πορτοκάλι, κράνα, μελισσόχορτο, καρύδι και μέντα.

Επειδή δε μας έφτασαν όλα τα λικέρ που δοκιμάσαμε, καθήσαμε σε ένα από τα τραπέζια κάτω από τον πλάτανο για να φάμε ένα γλυκό, που έμοιαζε με πορτοκαλόπιτα, έχοντας την ιδιαίτερη σφραγίδα της δημιουργού του, ώστε να μη μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια!

Φεύγοντας, η μοναδική σκέψη μας ήταν πότε θα ξανάρθουμε στο Καπέσοβο, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσουμε την κάθε γωνιά του και να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και άλλες λιχουδιές στη «Στέρνα»!

SHARE IT: 

About the Author

Evi Vagianou

Ονομάζομαι Εύη Βαγιάνου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και είμαι δικηγόρος από το 2005. Εκτός από τον αθλητισμό και τα extreme sports στη φύση, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι να ταξιδεύω και η μοναδική μου παρηγοριά όταν γυρίζω από ένα ταξίδι, είναι να αρχίσω αμέσως να προετοιμάζω το επόμενο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN