• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Κυριακή με καφέ, στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, στη Καβάλα.

Athina Ioannidou
Бары и beach бары, Достопримечательности, Развлечения
0
Your rating: None

Η Κυριακή είναι τεμπέλα. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ανιαρούς καφέδες ή ζουμερούς λογαριασμούς σε ταβέρνες. Μπορεί να σημαίνει και καφεδάκι στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, ειδικά αν είσαι στη Καβάλα, ή σε οποιοδήποτε κοντινό σου αρχαιολογικό χώρο. Άλλωστε είσαι στην Ελλάδα όπου τα αρχαία φυτρώνουν απο μόνα τους.

Πρέπει να ομολογήσω οτι είχα χρόνια να επισκεπτώ τον αρχαιολογικό αυτό χώρο και πήγα ¨αναγκαστικά" για να ξεναγήσω μία φίλη που έτυχε να με επισκεπτεί. Η ματιά σου όμως αλλάζει καθώς ωριμάζεις και τα πράγματα σου φαίνονται αλλιώς.

Άπλετο ελληνικό φως, αρχαία μονοπάτια, ρωμαικές κολώνες, βυζαντινές στοές, απέραντος κάμπος των Φιλίππων μπροστά μας, η Εγνατία οδός, οι δρόμοι που κάποτε πάτησαν οι Αρχαίοι Θάσιοι, οι Μακεδόνες και λοιποί κατακτητές.

Οι πρόγονοι μας πάντα διάλεγαν πολύ ξεχωριστούς τόπους και στρατηγικά σημεία, για να δείξουν είτε την σοφία τους είτε την πυγμή τους, και ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων δεν διαφέρει σε τίποτα.

Πάρε λοιπόν τον αγαπημένο σου φίλο/η, βάλτε σε πλαστικό μπουκαλάκι το καφεδάκι σας (τα ποτά δεν επιτρέπονται στο χώρο) και καθήστε στα σκαλάκια που ενώνουν την Βασιλική Α΄ με τη Ρωμαική αγορά.

Κάτω απο τη σκιά του δέντρου δίπλα σου θα δείς τις εικόνες της αρχαίας πόλης, της αγοράς, τους πάγκους και τους φιλοσόφους, τους άρχοντες και τους δημαγωγούς.

Φοβερό μέρος και για φωτογράφους.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN