• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Σύρος.

Zoi Xaita
Местные праздники
0
Your rating: None

Απανταχού φεστιβαλάκηδες και ταξιδιώτες σας έχω μια νέα άφιξη για τον κατάλογο των προορισμών σας! Τι θα λέγατε να ταξιδέψετε μέχρι την αρχοντική Σύρο; Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου έδωσε το παρών το φετινό καλοκαίρι και με βρήκε εκεί!

Στον "ομφαλό της Ελλάδας¨, λοιπόν, όπως την αποκάλεσε ο Θεόφιλος Γκοτιέ πραγματοποιήθηκε η φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ Σύρου. Η θεματολογία του ήταν το ταξίδι, γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον μου και κρίνοντας από την προσέλευση του κοινού δεν ήμουν η μόνη. Κάποιες από τις ταινίες άγγιξαν και πιο σκληρές υφές όπως η διασπορά και η μετανάστευση, δένοντας το κινηματογραφικό τοπίο με το πραγματικό παρελθόν της προσφυγικής Σύρου.

Ακόμα και οι προβολές σχημάτιζαν ένα μικρό οδοιπορικό για τους κινηματογραφόφιλους από την μεσαιωνική πλακόστρωτη πόλη της Άνω Σύρου μέχρι τον ιστορικό Ταρσανά και πίσω στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, με αγαπημένη μου εκείνη στα Βαπόρια με την θάλασσα δίπλα μας και τον ήλιο να πέφτει ξεδιπλώνοντας μπροστά μας την πλανεύτρα Σύρο.

Όλα είναι ταξίδι, φώναξε δυναμικά φέτος το φεστιβάλ κινηματογράφου Σύρου! Ακολουθήσαμε την συμβουλή του, ανακαλύπτοντας πως ταξίδι μπορεί να είναι κάθε μικρή λεπτομέρεια που σε οδηγεί σε αλήθειες, μπορεί να είναι ανέμελο, συναρπαστικό ή και λυτρωτικό, μπορεί να είναι συμβίωση ή φυγή για νέες περιπέτειες.

Αν σας βγάλει ο δρόμος στην Αυγουστιάτικη Σύρο ακούστε την συμβουλή μας και επισκεφτείτε το!

*** οι φωτογραφίες είναι απο την σελίδα του Syros International Film Festival

http://www.syrosfilmfestival.org/

SHARE IT: 

About the Author

Zoi Xaita

Είμαι η Ζωή.Κατασκευάζω κοσμήματα και ξύλινα παιχνίδια και θα με βρεις να περιδιαβαίνω στα στενά της Θεσσαλονίκης με ένα μωβ ποδήλατο! 

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN