• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Καστράκι: Ένα σύγχρονο κάστρο - καφέ στη Καλαμάτα.

Eleftheria Psoma
Бары и beach бары, Вкусная еда
0
Your rating: None

Στη περιοχή της Καλαμάτας που ονομάζεται Βέργα, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό ή τον καφέ  ή το ποτό σας έχοντας για θέα τα ηλιοβασιλέματα, τα καράβια που αγκυροβολούν στο κόλπο της Καλαμάτας και τη νύχτα τη πόλη γεμάτη με φωτάκια...

Είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείς να πας είτε για να απολαύσεις το φαγητό σου είτε για να χορέψεις είτε απλά για να πιεις ήρεμα το ποτό σου. Γιατί το λένε Καστράκι; Καταρχάς,δεν είναι ένα παλιό διατηρητέο μνημείο το οποίο επαναχρησιμοποιείται. Με πρότυπα βυζαντινών και μεσαιωνικών κάστρων οι εμπνευστές δημιούργησαν πέτρα πέτρα ένα "Σύγχρονο κάστρο" στο οποίο μπορείς να ανακαλύψεις πολλά κρυμμένα μυστικά.

Μπορείς,κυριολεκτικά, να καθίσεις παντού! Κάνοντας μια βόλτα στο κάστρο περνάς από περάσματα και καμάρες, ανεβαίνεις σκαλιά που οδηγούν σε απομονωμένα τραπέζια πάνω στους πύργους, συναντάς ένα αμφιθέατρο στο οποίο μπορείς να χορέψεις, βρίσκεις πανοπλίες, θρόνους και αγάλματα... Έχει όλα αυτά που μπορεί να φανταστεί κάποιος πως ίσως να υπήρχαν στα κάστρα των παλαιότερων εποχών. Όμως, δεν παύει να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη, προσφέροντάς του άμεση εξυπηρέτηση και άνετο parking μέσα στο κάστρο.

Ήμουν τυχερή τη μέρα που πήγα αφού γινόταν party γενεθλίων και το event που ακολούθησε ήταν φοβερό. Το μαγαζί φρόντισε να ευχαριστήσει τόσο τους καλεσμένους όσο και εμάς που πήγαμε απλά για να πιούμε το ποτό μας.

Αν επισκεφτείτε ποτέ τη Καλαμάτα μη ξεχάσετε να πάτε σ' αυτό το μαγαζί. Θα σας μείνει αξέχαστο τόσο για τη φοβερή θέα όσο και για τη ποιότητά του.

SHARE IT: 

About the Author

Eleftheria Psoma

Ονομάζομαι Ελευθερία Ψωμά και εργάζομαι ως ξεναγός κυρίως στην περιοχή του Βόλου. Είμαι από τους ταξιδιώτες που φεύγουν αποφασισμένοι να κουραστούν, που θέλουν να περπατήσουν παντού, να δουν, να δοκιμάσουν και να ακούσουν τα πάντα. Ανέκαθεν μου άρεσαν τα ταξίδια και γι αυτό, ίσως οδηγήθηκα σταδιακά, στο να εργάζομαι ως διπλωματούχος Ξεναγός με πρώτο πτυχίο στην Αρχαιολογία. Αγαπημένος μου ήρωας ο Οδυσσέας, ο ταξιδιώτης, και θεός ο Διόνυσος, θεός της ελευθερίας των ανθρώπων και πέρα από κάθε κανόνα. Αγαπώ τη θάλασσα λόγω της Καβάλας, στην οποία μεγάλωσα, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου, όπου σπούδασα και του Βόλου, όπου τώρα κατοικώ.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN