• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Χειροποίητα Κομψοτεχνήματα στον Ποτό της Θάσου

Stella Tsiakalou
Развлечения
0
Your rating: None

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις διακοπές στη Θάσο εκτός από τις μοναδικές παραλίες - τη Σαλιάρα & τη Γκιόλα, το διάσημο γλυκό καρυδάκι και το πεντανόστιμο μέλι, την δυνατότητα να ζήσεις την μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το μαγαζάκι του κου Ευαγγέλου στον Ποτό.

Στο Περιγιάλι, έτσι ονομάζεται το πολύ μικρό μαγαζάκι το οποίο θα συναντήσεις μπαίνοντας στον παραλιακό δρόμο του χωριού, θα βρεις τα μοναδικά κομψοτεχνήματα του κου Ευαγγέλου. Πίνακες ζωγραφικής, μαγνητάκια και μπρελόκ ως αναμνηστικά, ζωγραφισμένες πέτρες αλλά κυρίως μοναδικά σκουλαρίκια. Καθημερινά, ο καλλιτέχνης μαζεύει πετραδάκια από την θάλασσα, τα γυαλίζει, τους δίνει σχήμα και τέλος τα ζωγραφίζει δημιουργώντας πρωτότυπα κοσμήματα για όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τα χέρια του και την φαντασία του.

Σε όλη τη ζωή του είναι ψαράς, αλλά όπως μας είπε η κόρη του που βρίσκεται στο μαγαζί, είχε πάθος με τη ζωγραφική από τότε που τον θυμάται και πάντοτε είχε βαμμένα χέρια και μουτζουρωμένα ρούχα. Η μεγάλη ποικιλία και οι πολύ φιλικές τιμές θα σε κάνουν να μην μπορείς να διαλέξεις ποιο ζευγάρι θα κρατήσεις για σένα και ποια θα κάνεις δώρο...αν και είναι σίγουρο ότι θα πας πολλές φορές για να διαλέξεις και κάποιο άλλο σχέδιο ή χρώμα..Όπως είπε και μια φίλη που της έστειλα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, η ανομοιομορφία στα κομψοτεχνήματα του κου Ευαγγέλου, προσδίδουν μια μοναδική αισθητική και αυθεντική φινέτσα..

SHARE IT: 

About the Author

Stella Tsiakalou

Γεια και χαρά σε όλες και όλους..ονομάζομαι Στέλα, γεννήθηκα στην Αθήνα και εργάζομαι σε ξενοδοχεία πράγμα που σημαίνει πολλές μετακινήσεις και ζωή σε διαφορετικά μέρη για μεγάλο διάστημα..Ταξίδι για μένα είναι να ζω ως ντόπια στα μέρη που επισκέπτομαι και ως τουρίστρια στην πόλη μου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN