• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Konitsa Mountain Hotel στα Ζαγοροχώρια

Kiriaki Karali
Проживание
0
Your rating: None

Το Konitsa Mountain Hotel βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Κόνιτσας, μιας κωμόπολης περίπου 3000 κατοίκων 64 χλμ βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων. Από την είσοδο, κιόλας, στον χώρο του ξενοδοχείου αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο σύγχρονο κτήριο, με παραδοσιακά στοιχεία, ενταγμένο αρμονικά στο περιβάλλον. Το εσωτερικό, εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια, με το ξύλο και την πέτρα να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα «ζεστό» περιβάλλον.

Όσο για το δωμάτιο μας ήταν η λεγόμενη «κόκκινη σουίτα», ένας ενιαίος χώρος περίπου 50τμ μέσα στον οποίο βρίσκονταν το καθιστικό με το τζάκι και η κρεβατοκάμαρα, καθώς και ο μεγάλος χώρος του μπάνιου με τζακούζι δύο ατόμων. Η θέα από την μπαλκονόπορτα ήταν μαγευτική, μπροστά μας απλώνονταν η πόλη της Κόνιτσας και όλη η πεδιάδα με τον ποταμό Αώο να τη διασχίζει. Πέρα από τις κτηριακές υποδομές, οι παροχές και η «φιλοξενία» των ανθρώπων του ξενοδοχείου μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μέσα στο δωμάτιο υπήρχε ότι θα μπορούσε να φανταστεί και να ζητήσει ακόμα και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης, όσο για τον πρωινό μπουφέ περιελάμβανε πλήθος από «σπιτικά» προϊόντα και τοπικές λιχουδιές.


Η περιοχή είναι ιδανική για εξορμήσεις στα τριγύρω βουνά και ποτάμια. Εμείς επισπευτήκαμε χωρία στην περιοχή του Ζαγορίου, περπατήσαμε μονοπάτια και θαυμάσαμε τη φύση της περιοχής. Εντυπωσιαστήκαμε από την τοπική αρχιτεκτονική και τους οικισμούς της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν όσο σε λίγες περιοχές της Ελλάδας την αυθεντικότητα τους, χωρίς σύγχρονες ακαλαίσθητες παρεμβάσεις. Επίσης κάναμε κανό στον ποταμό Αώο, κάτι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Στα αρνητικά της 3ήμερης απόδρασης μας, ήταν ότι θέλαμε περισσότερες από 3 μέρες!!!! Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από ένα προορισμό που συνδυάζει ξεκούραση, αξιοθέατα, δραστηριότητες και ποιοτικές υπηρεσίες.

SHARE IT: 

About the Author

Kiriaki Karali

Γειά, είμαι η Κική! Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικώ τα τελευταία 20 χρόνια. Μου αρέσει η φωτογραφία και το θέατρο γιατί μπορώ να αλλάζω ρόλους και να αποτυπώνω εικόνωες. Το όνειρο μου είναι να γυρίσω τον κόσμο μαζί με την οικογένεια μου και με ένα σακίδιο στη πλάτη. 

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN