• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Αρχοντικό Δίλοφος: Ένας εξαιρετικός ξενώνας στα Ζαγοροχώρια.

Urban Hypsteria
Проживание
0
Your rating: None

Αφήνεις το αμάξι σου έξω από το χωριό, καθώς το Δίλοφο, αν δε το ξέρεις μάθε το, είναι ένας οικισμός άκρως παραδοσιακός και διατηρητέος! Βρίσκεσαι στην καρδιά του Ζαγορίου, ανάμεσα στο Μονοδέντρι, τους Κήπους και το Κουκούλι, το οποίο είναι πολύ καλό γιατί σου δίνει τη δυνατότητα για εξερεύνηση σε ολόκληρη την περιοχή.

Έτσι και εμείς, αφού μας περιποιήθηκε η Δήμητρα απο το υπέροχου παραδοσιακού Αρχοντικού του Διλόφου, με ντόπιο λικεράκι μαστίχα για να συνέλθουμε από το σοκ του ταξιδιού, μας ξενάγησε στον υπέροχο ξενώνα τους με την αναπάντεχη πράσινη θέα και μας μύησε στα μυστικά της περιοχής και του Αρχοντικού!

Τι να πρωτοπούμε για το Αρχοντικό του Διλόφου;

Αρχικά πως η φιλοξενία είναι φοβερή και η Δήμητρα στάθηκε παραπάνω από εξυπηρετική! Το εντυπωσιακό στην περιοχή είναι πως μπαίνοντας μέσα στο χωριό, που αν φτάσεις νύχτα όπως εμείς θα το νιώσεις λίγο νεκρό, έχει φοβερή αρχιτεκτονική. Το Αρχοντικό Δίλοφος είναι άξιος εκπρόσωπος του χαρακτήρα της περιοχής. Επιβλητικό και ζεστό, έχει έναν μικρό κηπάκο να πιείς τον πρωινό καφέ σου, τον οποίο και λατρέψαμε! Τα τραπεζάκια πολύχρωμα και τα χαμόγελα φιλικά.

Το πρωινό γεμάτο και χορταστικό έτσι ώστε να γεμίσεις με ενέργεια για τα όσα έχεις να κάνεις και να δεις τις μέρες που θα είσαι εκεί. Ο χώρος στο εσωτερικό εξίσου μοναδικός. Αν δεν έχεις επισκεφτεί την Ήπειρο ξανά, θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε λαογραφικό μουσείο! Το ξύλο και η πέτρα στη σάλα ενώνονται για να ζεστάνουν τον χώρο, ενώ η μίνι βιβλιοθήκη τους σε κάνει να νιώθεις λίγο συγγραφέας.

Οι πρώτες μου σκέψεις, όταν μπήκα στο μεγάλο δωμάτιο με το τζάκι και την κουνιστή καρέκλα, ήταν πως εδώ μάλλον κάθονται οι μεγάλοι συγγράφεις για να εμπνευστούν από τη φύση. Απέναντι σου, το μπαλκονάκι βλέπει μόνο πράσινο, και είναι αρκετά ψηλά για να δεις όλο το χωριουδάκι και να μάθεις τα νέα μέσα σε 10 λεπτά, κρυφακούγοντας.

Η ησυχία και η δροσιά μπορούν μόνο να σε ηρεμήσουν. Για μας ήταν ένα απαραίτητο διάλειμμα από την καθημερινότητα και μια ευκαιρία να ανοίξουν τα πνευμόνια μας!

Το Αρχοντικό του Διλόφου είναι ένα μέρος που θα έμενα ξανά και για πολύ περισσότερο. Ύστερα απο αυτή την επίσκεψη, νομίζω πως βρήκα το μέρος που θα με αδειάζει και θα με αποφορτίζει. Δεν θα ήθελα να παραλείψω πως το σημείο του Αρχοντικού είναι τόσο κομβικό που σου επιτρέπει να περιηγηθείς παντού στα Ζαγοροχώρια.

SHARE IT: 

About the Author

Urban Hypsteria

Η ομάδα των Urban Hypsteria, δηλαδή η Ιφιγένεια και ο Βασίλης, θα σε ταξιδέψουν στα αστικά, ντιζαινάτα μέρη που συναντούν στο διάβα τους. Επισκεφθείτε τους www.Urbanhypsteria.com και αφήστε τους να σας καθοδηγήσουν στις πόλεις του κόσμου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN