• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μια Διαδρομή μέχρι την κορυφή της Σκοπέλου

Kostas Siros
Достопримечательности, Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Πάνω απ την πόλη της Σκοπέλου στο τέλος του περιφερειακού δρόμου ξεκινάει μια διαδρομή στο εσωτερικό του νησιού.

Να η ευκαιρία να ξεφύγετε απ την μονότονη πραγματικότητα! Σκιερές χαράδρες με καστανιές, ελαιοκαλλιέργειες, δαμασκινιώνες, κρυφά ακρογιάλια όπως ο «Βαθιάς» το «Γλυστέρι», αρχαίοι λαξευτοί τάφοι τα λεγόμενα «Σεντούκια» και πάνω απ όλα αυτά, δεσπόζει η ψηλότερη κορφή του νησιού, η Δέλφη.

Αν καταφέρετε να φτάσετε στα εγκαταλειμμένα κτίρια του «Μελαδιώτη» ακόμη 10 λεπτά πεζοπορία και είστε στην κορυφή του νησιού! Υψόμετρο 680 μ. και η θέα ατέλειωτη. Συστήνουμε να την κάνετε αυτή τη βόλτα πολύ πρωί γύρω στις 6.30 με 7.00 για να έχετε την καλύτερη ορατότητα και οι  φωτογραφίες σας  να είναι εντυπωσιακές.

Πάρτε χάρτη και παρατηρείστε ότι στη διαδρομή που σας προτείνω ο δρόμος σχηματίζει ένα κύκλο στο ορεινό εσωτερικό του νησιού. Αξίζει να ολοκληρώσετε όλη αυτή τη διαδρομή η οποία κυριολεκτικά θα σας συνεπάρει. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του είναι άσφαλτος.

Το Δρακοντόσχισμα δεν το ξέρουν πολλοί. Είναι ένα απλό εικονοστάσι που κάτω του χάσκει ένας γκρεμός. Η παράδοση λέει ότι ο τόπος σχίσθηκε στο σημείο αυτό, από θαύμα που έκανε ο τοπικός άγιος Ρηγίνος εξαφανίζοντας ένα δράκοντα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους.

Στον δρόμο από Σκόπελο προς Αγνώντα, μετά την περιοχή Στάφυλος, κι αφού ο δρόμος έχει μια κατηφορική ελαφριά κλίση, στα αριστερά σας θα συναντήσετε  αγροτικό χωματόδρομο, και μετά από 200 μέτρα φτάσατε. Κι εδώ η φωτογραφική μηχανή θα αποθανατίσει εντυπωσιακές σκηνές.

Όλη η διαδρομή που γίνεται με το αυτοκίνητο από τη Σκόπελο μέχρι το Λουτράκι έχει να σας προσφέρει πολυάριθμες εικόνες και αρώματα της φυσικής ομορφιάς του νησιού.

SHARE IT: 

About the Author

Kostas Siros

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκόπελο και λόγω της ενασχόλησής μου με επιστημονικά συνέδρια που διοργάνωσε το Λαογραφικό μουσείο Σκοπέλου μπόρεσα να μάθω πολλά για το νησί από αρχειακό φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις από τους γηραιότερους επαγγελματίες του νησιού που κατάφερα να συγκεντρώσω. Ταυτόχρονα, διατηρώ προσωπικό ιστολόγιο (με τίτλο Skopelos και πάλι Σκόπελος) με περιεχόμενο σχετικό με την ιστορία, την παράδοση και τη ζωή στο νησί της Σκοπέλου. http://skopelosholidays.weebly.com

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN