• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Οι καλύτερες παραλίες σε Κάλυμνο και Τέλενδο

Kalymnos adventure
Райские пляжи
0
Your rating: None

Το τοπίο θα σου κόψει την ανάσα......

Καθώς ανηφορίζουμε το δρόμο που φεύγει από το λιμάνι της Καλύμνου και διασχίζει όλο το νησί, στο σημείο που αποκαλύπτεται η θέα της ευρύτερης περιοχής, η εικόνα του νησιού της  Τελένδου είναι σαν ζωγραφιά.

Το Μασούρι είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Καλύμνου. Επίνειο της περιοχής αποτελεί η εκπληκτική παραλία του , η οποία θεωρείται από τις ωραιότερες του νησιού.

Βρίσκεται σε απόσταση 9χμ από την Πόθια . Η όμορφη παραλία του με τα καταγάλανα νερά συγκεντρώνει πλήθος ντόπιων αλλά και ξένων τουριστών καθώς είναι μια από τις πολυσύχναστες πλαζ του νησιού.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η παραλία Αρμεός , με την ξεχωριστή άγρια ομορφιά η οποία είναι ιδανική για όσους επιζητούν ησυχία και απομόνωση.

Από τα αξιοθέατα της περιοχής αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας του Καστελίου , που είναι κτισμένη κοντά στα ερείπια του κάστρου Καστέλι.

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το νησάκι Τέλενδος . Η μικροσκοπική Τέλενδος ήταν κάποτε ενωμένη με την νήσο Κάλυμνο , αλλά ένας ισχυρός σεισμός το 535 μ.Χ αποχώρισε τα δύο νησιά. Αυτός ο μοναχικός βράχος του συμπλέγματος της Δωδεκανήσου , με έκταση 5 τ. χλμ έχει μόνο έναν μικρό οικισμό , στο γραφικό λιμανάκι του μικρού νησιού.

Θα σας ενθουσιάσει η πεντακάθαρη θάλασσα, οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες και η γαλήνη που αποπνέει το  τοπίο.

Το Μασούρι είναι το κέντρο της ορειβασίας του νησιού , αφού σε απόσταση αναπνοής στα επιβλητικά απόκρημνα  βράχια της περιοχής  υπάρχουν περίπου 2000 πίστες όλων των βαθμίδων.

(Απο τον Νικόδημο Τσαγκλή.)

SHARE IT: 

About the Author

Kalymnos adventure

Η Κάλυμνος προσφέρει δυο ειδών διακοπών - Οργανωμένες και Άνετες διακοπές - σχεδιασμένες έτσι ώστε να ικανοποιούν τα γούστα σας, την ηλικία και τα χρήματα σας. Τα Οργανωμένα Προγράμματα μας προσφέρουν ένα μείγμα δραστηριοτήτων και ξεκούρασης, ενώ τα Άνετα Προγράμματα μας προσφέρουν χαλαρές διακοπές χωρίς δραστηριότητες. Τα προγράμματα μας μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις επιθυμίες σας. Προσφέρουμε Αναρρίχηση, Καταδύσεις, Αναβάσεις, Ανακάλυψη Σπηλιών, Ταξίδια με πλοίο κ.α.  http://www.kalymnosadventure.com

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN