• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Λέσβος: Στέκι Αιγαιοπελαγίτικης Γευσιγνωσίας.

Athina Ioannidou
Вкусная еда
0
Your rating: None

Τώρα θα φαντάζεστε οτι θα σας πάω σε κάποιο μέρος επίσημο, με ταμπέλα και φωτεινή επιγραφή, αλλά η αλήθεια είναι οτι αυτό το ταβερνείο δεν έχει καμία σχέση με αυτό το εξωτερικό λουκ.

Αντιθέτως έχει σχέση με 2 ανθρώπους, ζευγάρι στην ζωή, οι οποίοι μετά απο χρόνο ύπαρξης στην Αθήνα, δουλεύοντας τα εστιατόρια τους, αποφάσισαν να περάσουν απο την ύπαρξη στην αληθινή ζωή και να γυρίσουν πίσω στην Λέσβο, για να συνεχίσουν αυτό που ήξεραν να κάνουν καλά: Την μαγειρική της μεσογειακής κουζίνας.

Αυτό που δημιούργησαν μπορώ να το περιγράψω ως αυτο-διαχειριζόμενο ταβερνείο, ένα μικρό χειροποίητο σπιτάκι, όχι μεγαλύτερο απο 50 τετραγωνικά, το οποίο σκάει δίπλα στο κύμα. Θα μπορούσε να ήταν ένα καλύβι παλιών ψαράδων.

Το ταβερνείο αυτό, το έβαλα μέσα στην καρδιά μου. Μπήκαμε μέσα και μας καλωσόρισαν εγκάρδια οι ιδιοκτήτες, ήξεραν βλέπεις την φίλη μου που με πήγε εκεί. Διάφορα άτομα ήταν μέσα, τα οποία δεν έτρωγαν απαραίτητα, ούτε μπορούσες να πεις οτι το μέρος που πήγαμε ήταν καθαρά ταβέρνα.

Μα τι είναι αυτό το μέρος τελοσπάντων; Μετά απο λίγο ανακάλυψα οτι δεν υπάρχει κατάλογος – μενού, ούτε μπορείς να παραγγείλεις κάτι συγκεκριμένο. Ο κ. Παναγιώτης μας ρώτησε τι θέλουμε να φάμε απο αυτά που μαγείρεψε σήμερα η γυναίκα του. Μενού έκπληξη λοιπόν! Σαν να τρως σπίτι σου, απο τα χεράκια της μαμάς σου. Μονο που την μαμά σου την αντικατέστησε η κ. Ελευθερία.

Μια παρέα λοιπόν. Τα τραπέζια είναι ομαδικά, κάθεσαι με τον διπλανό σου, πιάνεις συζήτηση στον παραδίπλα, μοιράζεσαι το ούζο σου και να μόλις μπήκε ο ιδιοκτήτης με οστρακοειδή της θάλασσας που μόλις έβγαλε απο τα βράχια. «Να σας βάλω μερικούς μεζέδες;» μας ρωτάει και εμείς κουνάμε το κεφάλι προς τα κάτω.

Στο τέλος, μαζεύεις τα πιατάκια σου, τα πας στην κουζίνα και ευχαριστείς εγκάρδια την κ. Ελευθερία, η οποία θέλει σώνει και ντε να σε ταίσει και άλλο γλυκό του κουταλιού που έφτιαξε μόλις σήμερα.

Tip: Το Στέκι αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα. Είναι κρυμμένο κάπου σε έναν όρμο πηγαίνοντας για Πλωμάρι, οπότε συμβουλευτείτε τον χάρτη μας για να μην χαθείτε!

(Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες απο το μέρος αυτό, αλλά σας διαβεβαιώ οτι θα είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Αν κάποιος βρεθεί εκεί και βγάλει φωτογραφίες, παρακαλώ ας μας τις στείλει για να τις ανεβάσουμε στο άρθρο)

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN