• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ζάκυνθος η εναλλακτική.

Christina Maniati
Райские пляжи
0
Your rating: None

Οι περισσότεροι όταν φέρνουν στο μυαλό τους τη Ζάκυνθο μάλλον σκέφτονται Άγγλους στο Λαγανά να μεθούν και να παρεκτρέπονται. Την εικόνα αυτή θα τη συναντήσεις σε κάποια μέρη του νησιού, στα πιο τουριστικά κατά κύριο λόγο. Όμως αν έχεις διάθεση να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, η Ζάκυνθος θα σου αποκαλύψει μια φοβερή εναλλακτική ομορφιά.

Κατευθύνσου βορειοανατολικά, εκεί όπου το τοπίο γίνεται άγριο και κάνε στάση στα Ξύγκια. Υπάρχουν δυο μικροί κόλποι με αυτό το όνομα που χρειάζεται λίγο περπάτημα για να τους προσεγγίσεις.

Στον πιο γνωστό, το νερό θα σε τρελάνει καθώς σε άλλα σημεία είναι ζεστό και σε άλλα παγωμένο. Σε συνδυασμό με την αναδυόμενη μυρωδιά του θείου θα αισθανθείς το σώμα σου να ανανεώνεται.

Λίγα μέτρα παραπάνω ο Μακρύς Γιαλός. Παραλία με βότσαλα και βαθιά πρασινογάλαζα νερά. Με βαρκούλες που ξεκινάνε από εκεί μπορείς να επισκεφθείς τις γνωστές γαλάζιες σπηλιές και το πασίγνωστο ναυάγιο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής υπάρχουν απίστευτες μικρές παραλιούλες για βουτιές. Στην συνέχεια κάνε στάση στο Καμπί για να θαυμάσεις ένα από τα ωραιότερα άγρια τοπία του νησιού και κατόπιν κατηφόρισε για τον Λιμιώνα για βουτιές από τα βραχάκια στα βαθιά πράσινα νερά.

Συνέχισε την πορεία νοτιοδυτικά και πήγαινε στο Κερί. Στο φάρο του Κεριού θα θαυμάσεις τις μυζήθρες: δυο βράχους καρφωμένους μέσα στη θάλασσα.

Αμέσως μετά φεύγεις για Μαραθιά. Άφησε το αυτοκίνητο στον ίσκιο των ελιών και κατηφόρισε…Μην παραπονιέσαι για το περπάτημα, η παραλία με τα πράσινα νερά και το βότσαλο θα σε κάνει να πας και να ξαναπάς.

Και μην ξεχνάς, η Ζάκυνθος είναι ένας από τους πιο γνωστούς τόπους ωοτοκίας της καρέτα καρέτα,  η οποία σίγουρα έχει πολύ καλό γούστο γιατί έχει διαλέξει δυο καταπληκτικές παραλίες για να γεννάει: τη Δάφνη και το Γέρακα.

Μπορείς να τις επισκεφθείς μέχρι αργά το απόγευμα. Επειδή είναι προστατευόμενες έχουν μείνει παρθένες. Όπως παρθένα έχουν μείνει κι άλλα μέρη του νησιού αρκεί να έχεις διάθεση να ψάξεις και να μην αναλώνεσαι στις μαζικές «απολαύσεις»...

SHARE IT: 

About the Author

Christina Maniati

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ επένδυση και πηγή παιδείας για έναν άνθρωπο. Συνηθίζω να ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία κυρίως στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο που ταξιδεύω προσπαθώ να μαθαίνω τις συνήθειες και τα έθιμα τους, να δοκιμάζω τα φαγητά τους, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά κυρίως να απολαμβάνω τη φύση. Έτσι συνδυάζω τα ταξίδια μου με την άλλη μεγάλη μου ευχαρίστηση, τη φωτογραφία.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN