• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Tο καφέ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Πλάκα, Αθήνα

Andreas Litis
Бары и beach бары
0
Your rating: None

Πολλές φορές έχω την ψευδαίσθηση ότι γνωρίζω αρκετά καλά την πόλη που ζώ. Η Αθήνα όμως είναι μια πόλη που καθημερινά σε εκπλήσει αν το ψάχνεις. Προσωπικά είναι και ένα στοιχείο που με συναρπάζει, το οτι έχω ακόμα τόσα να μάθω γιαυτήν!

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στην πόλη είναι το καφέ της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Πλάκα, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και αρχίζουν οι ζέστες.

Το καφέ στεγάζεται σε ένα όμορφο σπίτι κάτω από την Ακρόπολη και όπως προδίδει το όνομά του πρόκειται για το καφέ των σπουδαστών της σχολής. Αυτό δικαιολογεί και το γεγονός οτι οι τιμές που θα βρείς εδώ, είναι πράγματι από τις χαμηλότερες στην Αθήνα. Προσοχή!

Αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, μην κάνεις το λάθος και περιμένεις τον σερβιτόρο στο τραπεζάκι. Το καφέ είναι self service και στο τέλος ο ευγενικός κύριος πίσω από το ταμείο θα εκτιμήσει εαν επιστρέψεις και τον δίσκο με ότι παραγγείλατε. Το νού σου λοιπόν.

Το δυνατό σημείο του καφέ, είναι η όμορφη και ήσυχη αυλή του, στην οποία ξεφεύγεις από την βουή της πόλης. Μια λεπτομέρεια που θυμάμαι χαρακτηριστικά: Καθόμαστε ένα βράδυ καλοκαιριού με παρέα στα τραπεζάκια πάνω. Και σε μια στιγμή, μεταξύ συζητήσεων κάποιος λέει: "Ωχ, φαίνονται τα φώτα της πόλης!".

Εάν κάτσεις λοιπόν πάνω, υπάρχει ένα "παραθυράκι" ένα άνοιγμα που πραγματικά, επειδή βρίσκεσαι ψηλά, σχεδόν κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, βλέπεις τα φώτα της πόλης.

Τέλειο!

SHARE IT: 

About the Author

Andreas Litis

Με λένε Ανδρέα, σπουδάζω Πληροφορική στην ΑΣΟΕΕ και έχω πάθος για το web design, την επιχειρηματικότητα, τις καλές ταινίες και το φαγητό. Έχω γεννηθεί Μόναχο, με γονείς Κωνσταντινουπολίτες και έχω σουηδική υπηκοότητα. Μπέρδεμα! Μου αρέσει να ταξιδεύω, να γνωρίζω ωραίους ανθρώπους και άλλες κουλτούρες. Ζω τα τελευταία 17 χρόνια στην Αθήνα και μοιράζομαι τα μυστικά της στο www.mysecretathens.gr από το 2010.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN