• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το κτίριο Βρυσάκι δίπλα στο Μοναστηράκι, Αθήνα

Peggy Tzane
Достопримечательности
0
Your rating: None

Mέσα στα στενά της Πλάκας και πολύ κοντά στο Μοναστηράκι περπατώντας στην οδό Βρυσακίου παρατηρώ το παραδοσιακό κτίριο που στεγάζει τη ζεστή αυτή φωλιά που ακούει στο όνομα Βρυσάκι.

Στην αρχή δεν είμαι υποψιασμένη τι θα αντικρίσω, μπαίνοντας όμως αρχίζω να αντιλαμβάνομαι  πως πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές παλαιό αρχοντικό στην καρδιά της πόλης ταυτόχρονα όμως και μακριά από αυτήν.

Η ηρεμία και η γαλήνη στην ατμόσφαιρα με ταξιδεύουν σε μια παλιά εποχή και με απομονώνουν για λίγο από τη φασαρία της πρωτεύουσας.

Η μεγάλη βεράντα στον πρώτο όροφο με τα μεσημεριανά χρώματα του ήλιου με προδιαθέτει να απολαύσω τον καφέ μου και να χαλαρώσω σε ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο.

Ένας χώρος τέχνης όπως θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει, το Βρυσάκι  παρέχει ένα ζωντανό και οικείο πυρήνα συνάντησης και συντονισμού για όλους τους δημιουργικούς, σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, προσφέροντας τους δυνατότητες έκφρασης, δράσης, συμμετοχής και παρέμβασης στην καθημερινή ζωή.

Άλλοτε μέσα από εκθέσεις και θεατρικά και άλλοτε μέσα από μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και παρουσιάσεις διαφοροποιείται από άλλους πολυχώρους και γεμίζει τα μεσημέρια και τα βράδια μου με δραστηριότητες κάθε είδους.

 

SHARE IT: 

About the Author

Peggy Tzane

Εν έτη 2013, πλησιάζοντας στο 26ο έτος της ζωής μου μπορώ να πω πως αισθάνομαι φρέσκια και γεμάτη ενέργεια. Γεννήθηκα στην Αθήνα, όμως κατάγομαι από ένα πανέμορφο νησί, τα Κύθηρα. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας τη γερμανική γλώσσα, κάτι το οποίο αγαπάω ιδιαίτερα. Είναι δημιουργικό και γεμάτο προκλήσεις! 'Wanderlust' είναι μια λέξη η οποία εδώ και κάποια χρόνια με συντροφεύει και με εκφράζει. Σημαίνει η μεγάλη επιθυμία για περιπλάνηση, ταξίδι, εξερεύνηση, ανακάλυψη. Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει πλέον τη ζωή μου και δηλώνει το πάθος μου να ταξιδεύω. Μαζί με αυτό προέκυψε και η επιθυμία να αποτυπώνω θαυμάσιες εικόνες στο φακό, όπως και η μεγάλη μου περιέργεια να αναζητώ πάντα κάτι όμορφο ακόμη και εκεί που κάποιος θα πίστευε πως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Είμαι μέλος της ομάδας www.mysecretathens.gr.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN