• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η Ακρόπολη, η Πλάκα και τα Αναφιώτικα στην Αθήνα

Evita Kolokouri
Достопримечательности, Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Δεν θα έλεγα πως είμαι άτομο που βγαίνει πολύ, ούτε που σκέφτεται το που θα πάει ιδιαίτερα πριν βγει. Δεν νομίζω γενικά να έχουν υπάρξει πολλές φορές τα τελευταία 5 χρόνια που ζω στην Αθήνα που να ετοιμαστώ για κάπου συγκεκριμένα και τελικά να μείνω στο ίδιο μέρος για πολύ ώρα.

 Αγαπώ τρελά την Αθήνα, με ησυχάζουν τα μικρά της παλαιοπωλεία, με δυναμώνουν οι πολυσύχναστοι δρόμοι της και με εμπνέουν τα παλιά κτίρια της γι’ αυτό και συχνά αφήνομαι στους δρόμους της τυχαία.

 Στην Αθήνα βγαίνω και καταλήγω όπου με βγάλει η παρέα, η διάθεση και η στιγμή και δεν αλλάζω με τίποτα τα συναισθήματα που μου προκαλούν οι τυχαίες βόλτες στην Πλάκα και συγκεκριμένα στα Αναφιώτικα.

 Δεν θυμάμαι να έχω κάτσει ποτέ σε κάποιο μαγαζί εκεί αλλά θυμάμαι τις ατελείωτες συζητήσεις κάτω από την Ακρόπολη, σε παγκάκια, σε πεζοδρόμια και σε βραχάκια.

 Είναι μαγικό το ότι όταν βρεθείς σε αυτό το μέρος η αίσθηση της παλιάς Αθήνας αναζωογονείται ξανά για τις στιγμές που βρίσκεσαι εκεί, σε αφήνει όταν γυρνάς σπίτι.

SHARE IT: 

About the Author

Evita Kolokouri

Με λένε Εβίτα και μόλις έκλεισα τα 22! Σπουδάζω γιατί θέλω να ασχοληθώ με την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους και προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα γίνεται για αυτό. Λατρεύω τα ταξίδια, τις ταινίες και την θάλασσα!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN