• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Οψοποιείον, η Ωραία Ελλάς, για να δεις και να φας.

Athina Ioannidou
Вкусная еда
4
Your rating: None

Αυτοχαρακτηρίζεται "οψοποιείον" (σύμφωνα με τον κατάλογο του μαγαζιού "όψον" είναι "παν ότι σκευάζεται δια του πυρός προς τροφήν, φαγητόν, μαγείρευμα" και "οψοποιείον" είναι "το μέρος όπου σκευάζονται τα όψα").

Ο κ. Παύλος Μαυρογιάννης ο ιδιοκτήτης και σερβιτόρος μας, μας πρότεινε, μας προέτρεψε, μας απέτρεψε με τον δικό του απλό και ήρεμο τρόπο. Ένας άνθρωπος της γης και του ουρανού.

Μικρούλι, αλλά γεμάτο χρώματα, φωτογραφίες, έργα τέχνης μικρά και μεγάλα, η Ωραία Ελλάς, όπως δίκαια αυτοαποκαλείται είναι ωραία ως προς την ομορφιά και Ελλάς ως προς την γεύση. Δηλαδή συνδιασμός εκρεκτικός. Εάν έχετε φίλους απο το εξωτερικό να τους πάτε εκεί να δουν τι θα πει Ελλάδα και να σταματήσουν να τρώνε fish&chips.

Γλύψε τα δάχτυλα σου.

Ετοιμάσου για μεγάλες απολαύσεις. Εμείς φάγαμε Απάκι Κρητικό, Νιβάτο (γλυκόξινο τυρί Ελλασόνας, σαν κατίκι), Σαλάτα με άγρια ραδίκια Κρήτης και ξερό ανθότυρο, Χούμους σπιτικό και Λουβιά (είδος όσπριου).

Μα την παναγία εγώ δεν τα είχα ξαναδοκιμάσει όλα αυτά. Γι’αυτό και ήταν για μένα αποκάλυψη. Επιζητώ τις νέες γεύσεις και μου αρέσουν οι εκπλήξεις.

Εάν είσαι εξερευνητής της γεύσης ήρθε η ώρα να το επισκεπτείς.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN