• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Τοίχο-Τοίχο, εστιατόριο - μπαρ στην Παλιά Πόλη Θεσσαλονίκης

Yorgo Manis
Бары и beach бары, Вкусная еда
0
Your rating: None

Δεν είμαι και ο καταλληλότερος άνθρωπος για να σου γράψω για κάποιο προορισμό, μιας και συνήθως η σχέση μου με τους χώρους που επισκέπτομαι είναι καθαρά βιωματική και ασυνείδητη. Σπανίως θα αναλύσω τον τόπο που βρίσκομαι βάση πληροφοριών. Παρ' όλα αυτά κάποιες φορές, όταν όλα συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ παρέας, χώρου και τα σχετικά, το ασυνείδητο πλέον γίνεται συνειδητό και κάπου εκεί εκτιμώ την δυναμική του χώρου στον οποίο βρίσκομαι.

Σε μεταφέρω λοιπόν στην (κατά τη γνώμη μου πάντα) ομορφότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή του Επταπυργίου στα Κάστρα της Άνω Πόλης.

Θα μπορούσα να σου γράφω ατελείωτες ώρες μόνο για αυτό το υπέροχο συναίσθημα που αποκτά εκεί ένας απλός περίπατος ανάμεσα στα ιστορικά τείχη και το φρούριο. Αυτή την απίστευτη θέα που μπορείς να απολαύσεις ξαπλωμένος πάνω στα τείχη με μια μπύρα από το περίπτερο στο χέρι. Πραγματικά στιγμές ανεκτίμητες στη πορεία του χρόνου.

Αν θες για λίγο 'να τα πεις΄με τον εαυτό σου, είσαι στο κατάλληλο μέρος..

Για να μην μείνω όμως μόνο σε αυτό και θεωρηθώ γραφικός ή ρομαντικός θα σου πω για ένα μαγαζάκι λίγο πιο κάτω με απίστευτα θετική ενέργεια που λέγεται ‘Τοίχο Τοίχο’.

Ένα μεζεδό-μπαρό-στέκι που δίνει καθημερινά ζωή στη γύρω περιοχή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως μια καλοκαιρινή και ήσυχη βραδιά που περνούσα από εκεί κοντά, οι φωνές και το σούσουρο που εξέπεμπε, με τράβηξαν σαν μαγνήτης για να το εξερευνήσω. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.

Φιλικό περιβάλλον, ωραία πιάτα από γευστικούς μεζέδες που ενδείκνυνται για στιγμές χαλάρωσης και κουβεντούλας με την παρέα σου.

Η θέα από τα τείχη απέναντι σε συνδυασμό με την απροσποίητο κλήμα που εκπέμπουν μαγαζί και θαμώνες, θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές, πιο αθώες, πιο αληθινές.

SHARE IT: 

About the Author

Yorgo Manis

Γεννήθηκε το 1981 στην Καβάλα, σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Έχει παρουσιάσει 2 ατομικές εκθέσεις σε Άμστερνταμ - Ρώμη, κι έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN