• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μέρα - νύχτα, χειμώνα - καλοκαίρι στο Lena's Bistrot, στη Θεσσαλονίκη

Evi Papavergou
Бары и beach бары
0
Your rating: None

Αγαπημένο σημείο στην πόλη τα τελευταία δύο χρόνια είναι χωρίς αμφιβολία το Lena’s Bistrot στα λαδάδικα.

Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι καθώς αυτό το χαριτωμένο μικρό καφέ έχει στεγάσει τις πιο σημαντικές και αξιομνημόνευτες στιγμές μας.

Είναι το κατάλληλο μέρος να κάνεις από ένα επαγγελματικό ραντεβού μέχρι μια μάζωξη με τους αγαπημένους φίλους για τα γενέθλια σου, να κεράσεις ένα καλό κρασί την μαμά σου ή να συναντηθείς με τον αγαπημένο σου για ένα τρυφερό tête-à-tête.

Το κτίριο που στεγάζεται το bistrot αποπνέει την πολυπολιτισμική  ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης των αρχών του 20ου αιώνα, αφού ανήκε στον μικρασιάτη προπάππου της Λένας, που από το 1912 παρείχε τις υπηρεσίες του ως κουρέας αλλά και ως καφετζής.

Το μαγαζί προσφέρει ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον, δίνοντας την αίσθηση ότι όλοι οι θαμώνες είναι μια παρέα, μπορείς άνετα να περάσεις μόνος για ένα special λικεράκι από τα χεράκια της Λένας, η οποία με την παρουσία της γεμίζει και ζεσταίνει το χώρο και σε σκλαβώνει με την περιποιητικότητα της.

Προτεινόμενα αναψυκτικά και αφεψήματα, η home made λεμονάδα με κανέλα και η ζεστή bitter σοκολάτα, που με μαθηματική ακρίβεια θα δώσουν σειρά σε λίγες και καλές επιλογές από κόκκινα και λευκά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας ή σε ευφάνταστα και χορταστικά cocktails!!!!

Οι κουβερτούλες στα τραπεζάκια έξω, η χριστουγεννιάτικη ή αποκριάτική διακόσμηση δια χειρός Λένας που κάθε φορά είναι μια έκπληξη, το δωρεάν wifi, το γλυκό χαμόγελο των barmen, τα λαχταριστά tramezzino και οι προσεγμένες μουσικές επιλογές απογειώνουν αυτό το μοναδικό χώρο που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά.

SHARE IT: 

About the Author

Evi Papavergou

Είναι Ιστορικός Τέχνης και Μουσειοπαιδαγωγός. Μαζί με την Γωγώ και την Αθηνά έχουν φτιάξει την ομάδα Followthesheep (Walk & Explore Thessaloniki), η οποία θα σας ταξιδέψει σε άγνωστες πλευρές της Θεσσαλονίκης και θα σας αποκαλύψει τα μυστικά των δρόμων και των ανθρώπων της.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN