• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Στην ψαραγορά της Θεσσαλονίκης - Καπάνι

Mariapimpmystyle
Достопримечательности
0
Your rating: None

Αγαπώ αυτήν την πόλη γιατί έχει πολλά κρυμμένα μυστικά. Όταν περπατάς στην Θεσσαλονίκη και είσαι λίγο πιο χαλαρός μπορείς να τα ανακαλύψεις. Πρέπει να είσαι ανοιχτός για να τα δεις.

Εμένα το αγαπημένο μου σημείο είναι η ψαραγορά στο καπάνι.

Σίγουρα παίζει ρόλο η αγάπη μου για το φρέσκο ψάρι. Παλιά νόμιζα πως είναι πολύ δύσκολο να το μαγιρέψεις και έτσι η μόνη μου επαφή με την ψαραγορά ήταν να κάνω ένα τσακ από την οδό Ερμού για να περάσω από μέσα,... έτσι απλά για να ακούσω τις φωνές των πολιτών. "εδώ η καλή τσιπούρα λεμεεεεεεεε"

Κάθε φορά που περνάω μου φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι τόσο αυθόρμητοι και κεφάτοι...παρ´όλου που έχουν ξυπνήσει από τα άγρια χαράματα, κάνουν πλάκες μεταξύ τους, καμία φορά μαλώνουν μετά πάλι μονιάζουν. Πάντα όμως νίωθεις ´οτι είναι κάτι αυθεντικό και τελικά όλοι προσπαθουν να σε πείσουν πως έχουν το πιο καλό και φρέσκο ψάρι. Οι φάτσες τους είναι όλες για να κερδήσουν βραβείο σε διαγωνισμό πορτρέτου.

Στην εγκυμοσύνη μου, ανακάλυψα πως τελικά το μαγήρεμα του ψαριού δεν είναι πυρηνική επιστήμη και ξεκίνησα να πειραματίζομαι. Από τότε, και πλέον με την κόρη μου την Αναστασία, πάμε κάθε βδομάδα στο καπάνι. Λένε ότι τα παιδιά έχουν μνήμες μέσα απο την κοιλιά. Ίσως είναι αυτός ο λόγος που η Αναστασία δεν τρομάζει με τις φωνές...

Ακόμη και να μην πάρεις ψάρι, πέρνα μια βόλτα για να καταλάβεις!

SHARE IT: 

About the Author

Mariapimpmystyle

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία. Αγαπώ την Θεσσαλονίκη και λατρεύω τα ταξίδια. Κατα προτίμηση εκτός Ευρώπης γιατί με εμπνέουν οι ξένες κουλτούρες και είναι για μένα σαν ναρκωτικά. Όταν γυρίζουμε από ένα μεγάλο ταξίδι είμαι για τουλάχιστον ένα μήνα high! Εάν πω ότι είμαι κομμωτήρια θα πω ψέμματα.´Οταν γέννησα την κόρη μου, πούλησα τo κομμωτήριο μου και πλέον είμαι fulltime mamma. Εφαρμόζω την κομμωτικη τέχνη με δικό μου τρόπο σε διάφορα projects που έχω κατά καιρούς.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN