• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Pasta Flora Darling: Το πιό μαγικό μέρος στη Θεσσαλονίκη

Spyros Paloukis
Бары и beach бары
0
Your rating: None

Κάπου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε μια αστική χαράδρα που σχηματίζεται από μπετονένια κτήρια υπάρχει ο πεζόδρομος της Ζεύξιδος. Εδώ και δέκα χρόνια λειτουργεί το Pasta Flora Darling.

Ένα άλλο σύμπαν, ασυνήθιστο, πολύχρωμο και παραμυθένιο. Κάθε φορά που το επισκέπτομαι φαντάζομαι πως εισέρχομαι στο σκηνικό μιας ταινίας του Αλμαδοβαρ ή μιας φανταστικής ιστορίας του Λούις Κάρολ ή του Φρανκ Μπάουμ.

Παραγγέλνω τον καφέ μου ακούγοντας συνήθως μια γλυκιά τζαζ μελωδία και περιμένω να μου τον φτιάξει ο Μάγος του Οζ και να μου τον σερβίρει η Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων. Όπου κι αν στρέψω το κεφάλι μου διακρίνω τους σιωπηρούς ήρωες από ένα παραμύθι της παιδικής μου ηλικίας να γνέφουν συνωμοτικά.

Φαντάζομαι τους νάνους, τα φλαμίνκγο και τους θαυματουργούς σκίουρους να ζωντανεύουν το βράδυ, αφότου φύγει και ο τελευταίος πελάτης και μαζί με τους ιδιοκτήτες -τον Γιάννη και τον Δημήτρη- να συνομιλούν για το τι έγινε εκεί την ημέρα. Τι άκουσαν, τι είδαν, τι φαντάστηκαν. Τότε είναι που το παραμύθι ζωντανεύει.

Μέχρι να ξημερώσει και το πρώτο φως της ημέρας να τους στείλει όλους πίσω στις θέσεις, έτοιμους να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες μιας νέας αρχής.

SHARE IT: 

About the Author

Spyros Paloukis

Ο Σπύρος Παλούκης (γεν. 1980) κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Πληροφορική (ΤΕΙ) στην Θεσσαλονίκη και φωτογραφία (Stereosis), ενώ στο Βέλγιο έκανε μεταπτυχιακό στις Αμερικάνικες Σπουδές. Είναι φωτογράφος, συγγραφέας και εμψυχωτής των εκδόσεων Μαγικό Κουτί & Fata Morgana (www.themagicbox.gr). Έχει γράψει πέντε βιβλία (δύο πεζογραφήματα “Ο Καρλομάγνος και η Κάμερα με τα Μυστικά”, “Η Γενιά του Μπλακ Άουτ”, και τρια λευκώματα “Έδεσσα”, “Daydreaming: Εκατό Έλληνες του Βελγίου Ονειρεύονται την Ελλάδα”, “Wonderwood | Το Δάσος των Θαυμάτων”. Περισσότερα στο www.spyrospaloukis.com

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN