• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ινδικη κουζίνα και κουλτούρα στο ινδικό εστιατόριο Nargis, Θεσσαλονίκη

Athina Ioannidou
Вкусная еда
0
Your rating: None

Θέλεις να δεις ελέφαντες, Bollywood, βούδες χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία για να πας στην Ινδία;

Μην πας μακριά, η πόλη σου το προσφέρει απλόχερα και σε καλεί να το ανακαλύψεις. Ωραίες στιγμές και όμορφη ενέργεια διαπερνάει τους τοίχους και την αυλίτσα της Nargis.

H Nargis η πιο διάσημη ηθοποιός και σταρ της Ινδίας, τις δεκαετίες 40-60 στολίζει με την αίγλη της όλο το μαγαζί.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω πιο πιάτο μου αρέσει πιο πολύ, αλλά σίγουρα καταβροχθίζω το κλασσικό ινδικό ψωμί Naan με βούτυρο και στο τέλος απολαμβάνω ένα ζεστό ινδικό τσάι με κάρδαμο και μυρωδικά για να γιατρέψω το στομάχι μου απο το καυτερό του chilli.

Προσοχή: Μερικά πιάτα είναι πολύ καυτερά.

Κατα τα άλλα βλέπουμε Bollywood στην τηλεόραση του μαγαζιού, και ακούμε ινδικές μελωδίες μέσα σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον, φτιαγμένο και διακοσμημένο στα χρώματα της ινδικής κουλτούρας.

Οι μάγειρες είναι Ινδοί και μερικές φορές και τα κορίτσια που θα σε σερβίρουν, αλλά γενικά το μαγαζί είναι χαλαρό. Μπορεί να ακούσεις έντονες συνομιλίες των μαγείρων με τις σερβιτόρες ή να ξεχάσουν να σου φέρει κάτι που παρείγγειλες.

Επίσης προτείνουμε να πάτε την καθημερινές και όχι τα σαββατοκύριακα, γιατί μπορεί να συναντήσεις πολύ λαό και το μαγαζί είναι μικρό!

Το συνηστούμε ανεπιφύλακτα!!!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN