• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ρεμπέτικο στην ταβέρνα "Τομπουρλίκα" στη Θεσσαλονίκη

Athina Ioannidou
Вкусная еда
0
Your rating: None

Τομπουρλίκα = Η "γεματούλα" ή "αφράτη", απο την τούρκικη λέξη tombul.

Το όνομα του το παίρνει απο ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι, οπότε καταλαβαίνετε οτι το μαγαζί πρεσβεύει και πρεσβεύεται απο το ρεμπέτικο και την ρεμπέτικη εποχή.

Η Τομπουρλίκα, είναι πολύ παλιο ουζερί - ταβερνάκι στην Σαλονίκη και επομένως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις από κανέναν, γιατί απλά έχει δώσει εδώ και χρόνια εξετάσεις και έχει αποδείξει την ποιότητα του, τόσο στο καλό φαγητό, όσο και στο αυθεντικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι!

Στη Τομπουρλίκα δεν πας συστημενος για το φαγητό, αλλά ούτε και κατά λάθος. Η ουσία του είναι συγκεντρωμένη στο πάλκο του και στο unplugged ρεμπέτικο του.

Στην παρέα υπάρχει και πιάνο το οποίο δεν σηκώνει ηλεκτρισμό και μικρόφωνα.

Ο Παντελής και ο Άρης γράφουνε ιστορία με τα τραγούδια τους χρόνια τώρα στο μαγαζί (παλιά ήταν στην Καλαποθάκη).

 

Λέγεται οτι όταν η λαντσιέρισα (Σταυρούλα) βγαίνει απο την κουζίνα και ανεβαίνει στην ορχήστρα, σείωνται τα κόκκαλα των ρεμπετών και το μαγαζί παίρνει φωτιά.

Προτείνω λιγα και καλά: Τσίπουρο ή ρετσίνα και μια ποικιλία για το ποτό σας (βάλε απο όλα).

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN