• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Modigliani - Παραδοσιακό καφενείο Θεσσαλονίκη

Athina Ioannidou
Вкусная еда, Неповторимые туристические маршруты
0
Your rating: None

Modigliani = Ο Αμεντέο Κλεμέντε Μοντιλιάνι, στα ιταλικά Amedeo Clemente Modigliani, ήταν Ιταλός ζωγράφος και γλύπτης.

Το Modigliani είναι ένα μέρος απο άλλη εποχή. Απο τότε που τα Σάββατα ήταν η βόλτα του κόσμου στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης (Καπάνι) για να προμηθευτεί φρούτα, ψάρια, ελιές και σώβρακα.

Μέσα σε αυτή την αναζήτηση ξαποσταίνει στα τραπεζάκια των καφενέδων και των ουζερί με καφέ, ή ούζο, μεζέδες, αυτοσχέδια μουσική και συμπαθεια με τους θαμώνες.

Το Modigliani με το βάρος του ονόματος που φέρει, σου προσφέρει αυτή την αίγλη της επιτιδευμένης απλότητας, της χαλάρωσης, της ανθρωπιάς και της συναναστροφής με τους γύρω σου, που διαπερνούσε τους ανθρώπους σε εποχές παλαιότερες. Το μέρος αυτό, απλώνεται σαν αίθριο μέσα στην αγορά Καπάνι και στολίζεται απο τοιχογραφίες και μικρά τραπεζάκια για να κάτσεις μόνος ή με παρέα.

Εαν αποζητάς διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων, φαγητό, χρώματα και μουσικές είναι το μέρος σου. Οι κανταδόροι του μαγαζιού σου τραγουδούν κάθε Σάββατο μετά τις 12.00 σε παραδοσιακούς και ρεμπέτικους ρυθμούς και διαφορετικές φυλές ανθρώπων παρελαύνουν ανάμεσα σου.

Εμείς το αγαπήσαμε γιατί μας ταξίδεψε σε ένα χώρο στο χρόνο όπου δεν ένιωθες την βοή της πόλης και δεν έβλεπες τα ψηλά άχαρα κτήρια της συμπρωτεύσουσας. Σαν όαση μέσα στο κέντρο μιας μεγαλούπολης. Δύσκολο πράγμα να το βρείς.

Τα μεζεδάκια, το τσιπουράκι του και ο χώρος του ήταν εξαιρετικός.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN