• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η μαγευτική λιμνοθάλασσα Κορισσίων, Κέρκυρα

Jose
Бары и beach бары, Райские пляжи, Достопримечательности
0
Your rating: None

Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, Κέρκυρας. Ήμουν 11-12 χρονών και ήταν σε μια από τις σχολικές εκδρομές του σχολείου μου.

Μετά από μερικές ώρες ταξίδι με το λεωφορείο, φτάσαμε στην Νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας. Το τοπίο αρχικά δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση! Μια λίμνη (λιμνοθάλασσα για την ακρίβεια) περιτριγυρισμένη από άφθονο πράσινο στα ανατολικά της και με το αχανές μπλε του ουρανού και της θάλασσας στα δυτικά. Κάτι συνηθισμένο για Κέρκυρα θα έλεγα!!!

Μετά από λίγη ώρα και αφού είχαμε ακούσει τα λεγόμενα του δάσκαλου όσον αφορά τη χλωρίδα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής, ένιωσα την ανάγκη να εξερευνήσω τον χώρο και τράβηξα προς τη μεριά της θάλασσας. Καθώς περπατούσα, άρχισα σιγά σιγά να συνειδητοποιώ το περίεργο αλλά και όμορφο της υπόθεσης!

Σταμάτησα για λίγο και κοίταξα γύρω, για να δω οτί πλέον βρισκόμουν περιτριγυρισμένος από αμμόλοφους, κέδρους και γενικά ένα σκηνικό που θύμιζε περισσότερο τη Σαχάρα παρά περιοχή λιμνοθάλασσας!!! Ήταν απίστευτο, καθόμουν στη μέση μιας ερήμου έχοντας απ' τη μια πλευρά μου τη θάλασσα και από την απέναντι τη λίμνη. Πετροποιημένοι αμμόλοφοι και κινούμενες θίνες σε ένα οικοσύστημα μοναδικό στην Κέρκυρα το οποίο διδάσκει τους νόμους της ισορροπίας και της αρμονίας της φύσης.

Όταν διέσχισα λοιπόν όλη τη..."Σαχάρα", βρέθηκα στην παραλία του Χαλικούνα, μιά μακρόστενη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά η οποία συμπληρώνει τέλεια το παζλ αυτού του σύνθετου και σχεδόν αδιατάρακτου οικοσυστήματος.

Είτε ψάχνετε λοιπόν ένας μέρος για πικ-νικ ή για μια γρήγορη διαδρομή motocross ή για να παραθερίσετε και να δροσιστείτε στα πανέμορφα νερά του Ιονίου, η περιοχή της Λίμνης Κορισσίων θα πρέπει να είναι από τις πρώτες σας επιλογές.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και υπάρχει άπλετος χώρος για parking! Στην παραλία του Χαλικούνα θα βρείτε ένα beach bar από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ, χυμό ή κάποιο σνακ, στην περίπτωση που πήγατε απροετοίμαστοι.

Εξερευνήστε, θαυμάστε και απολαύστε την ηρεμία που σας προσφέρει το μέρος, μακριά από τον τουριστική φασαρία του νησιού και κερδίστε και εσείς μια ανάμνηση που θα σας γεμίζει ευφορία σε κάθε της επανάκτηση!

SHARE IT: 

About the Author

Jose

Γεννημένος στις ΗΠΑ και μεγαλωμένος στην Ελλάδα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Μεξικάνα. Όπως βλέπετε είμαι μίξη απο πολλές κουλτούρες. Θα ήθελα να δω τις ομορφιές του κόσμου με τα δικά μου μάτια και θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω. 

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN