• Ελληνικά
  • English
  • Русский

October: Mushrooms time for Mountain Paggaion, Kavala

Athina Ioannidou
Развлечения
0
Your rating: None

Ο Οκτώβριος είναι τέλεια εποχή για να επισκεφθείς το Όρος Παγγαίο, όχι μόνο γιατί τα δέντρα αποκτούν αυτά τα υπέροχα χρώματα και η καλοκαιρινή φύση μεταβάλλετε σε φθινοπωρινή, αλλά γιατί έχει έρθει ο καιρός για να κάνουν την εμφάνιση τους τα Μανιτάρια!

Περιμένεις να πέσει μια καλή βροχούλα και μετά είσαι έτοιμος να σκίσεις τα βουνά και να βρεθείς ανάμεσα στους όμορφους και επικίνδυνους αυτούς φίλους μας. Αναζητησε τα μανιταράκια κάτω απο πεσμένα κλαριά, κάτω απο ένα μάτσο πεσμένα φύλα, αλλά κυρίως θα τα βρεις σε υγρά κομμάτια του βουνού, οπου ο ήλιος δεν τα χτυπάει κατακούτελα.

Σίγουρα  θα έχεις πατήσει κρυμμένα μανιταράκια στην τελευταία βόλτα σου στο βουνό, χωρίς όμως να το ξέρεις, γιατί τα μανιταράκια είναι μυστήριοι τύποι και τους αρέσει να κρύβονται. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αυτά δηλαδη που φυτρωνουν πάνω σε κομμενους κορμούς δέντρων και κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Μην περιμένεις να σου υποδείξουμε ακριβώς σε ποιο σημείο βρήκαμε τα μανιτάρια, γιατί όλο το δάσος είναι γεμάτο, οπότε μπορείς να βρείς τα δικά σου. Ενδεικτικά εμείς πήραμε τον δρόμο για το Δασικό χωρίο του Παγγαίου και μετά συνεχίσαμε προς το Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας. Κάπου στην μέση κάναμε μια στάση για να ανακαλύψουμε το δάσος.

Γνωρίζεις το Amanita muscaria. Λογικά το γνωρίζεις εάν έβλεπες στρουμφάκια. Εάν τα ψάχνεις ξέρουμε που φυτρώνουν κάθε χρόνο (κοντά στο Καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας., αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην τα φάς!

Εξαιρετική πρόταση και για εραστές της Φωτογραφίας.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN