• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Στο Πήλιο: Νταμούχαρη - Μούρεσι - Παπά Νερό - Κισσός - Αη Γιάννης.

Athina Ioannidou
Путеводители
0
Your rating: None

Η προηγούμενη επίσκεψη μας στο Πήλιο (διάβασε εδώ) περιελάμβανε κατα βάση τη Τσαγκαράδα, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα και το Μυλοπόταμο, οπότε αυτή τη φορά αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε το διπλανό κομμάτι της υπέροχης γης του Πηλίου. Με βάση μας την όμορφη Νταμούχαρη επισκεφθήκαμε τα διπλανά χωριά και παραλίες και απολαύσαμε τις ομορφιές που μας σύστησε ο Απόστολος από το Pelion Secrets.

Νταμούχαρη

Ένα εξαιρετικό μέρος, με παλιά κτήρια και ένα φανταστικό μπαλκόνι στο παραδοσιακό ψαροχώρι. Μια περιήγηση με τα πόδια σε όλα τα στενάκια της Νταμούχαρης μας έβγαλε σε κρυμμένες ομορφιές και μας οδήγησε στο κυνήγι και τη συλλογή κρίταμου και κάπαρης από τα βράχια. Η παραλία της Νταμούχαρης είναι ωραία και βοτσαλώδης και από εκεί ξεκινάει το γνωστό καλντερίμι που ενώνει τη Νταμούχαρη με τη Φαγκίστρα, στο οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε για να φτάσετε στη παραλία της Φαγκίστρας για μια βουτιά.

Θα μείνετε:

Στο παραδοσιακό κατάλυμα “Το Γερμανικόν”

Στο παραδοσιακό ξενώνα “Βικτώρια”

Στη Βίλα Damma Mia

 

Μούρεσι

Το Μούρεσι είναι άλλο ένα όμορφο χωριό του Ανατολικού Πηλίου πιο κοντά στο βουνό, με πρόσβαση στη παραλία της Νταμούχαρης στα 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Το αγαπημένο μας κομμάτι είναι η πλατεία του Μούρεσι με την ωραία της ταβερνούλα κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, την παραδοσιακή της εκκλησία και μια φανταστική θέα στο Αιγαίο.

Θα μείνετε:

Στον Ξενώνα “Το Παλιό Μεταξουργείο”

Θα φάτε:

Στη ταβέρνα Πλατεία

Στη ταβέρνα του Βαγγέλη, για ψητά παιδάκια και άλλες λιχουδιές

 

Παπά Νερό

Δίπλα ακριβώς στη Νταμούχαρη, είκοσι λεπτά περίπου με τα πόδια και κάτω από το Μούρεσι, το Παπά Νερό είναι ξακουστό για τη παραλία του και το κάμπινγκ του με τα ψηλά πλατάνια κάτω από τα οποία οι παραθεριστές ξεχνούν και το όνομά τους

 

Αη Γιάννης

Κολλητά στο Παπά Νερό θα βρείτε τον οικισμό του Αη Γιάννη, πολύ τουριστικό και με πολύ κίνηση. Δεν προτείνουμε να μείνετε πολύ ώρα παρά για να εφοδιαστείτε με καλούδια από το μίνι μάρκετ της περιοχής και να κατευθυνθείτε προς τη παραλία Πλάκα την οποία θα βρείτε στο τέλος του λιμανιού. Αφήστε το αυτοκίνητό σας στο τέλος της προβλήτας και μετά με τα πόδια ακολουθήστε τα βραχάκια για να περάσετε στην εξωτική παραλία της Πλάκας. Καλές βουτιές.

 

Κισσός

Από τα ωραιότερα χωριά, με ντόπιους να μένουν εκεί και το χειμώνα και μια αίσθηση αληθινού χωριού, στον Κισσό βρήκαμε πολλές ταβέρνες με νοστιμιές, την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας με το σκαλιστό τέμπλο του 17 αιώνα και τοιχογραφίες του Ιωάννη Παγώνη. Δίπλα στην εκκλησία θα βρείτε ένα ωραίο καφέ-μπάρ από τα ελάχιστα που λειτουργούν και προσφέρουν νυχτερινή διασκέδαση στο Ανατολικό Πήλιο. Στον Κισσό ήδη από το 1753 λειτουργούσε ελληνικό σχολείο, στο οποίο μεταξύ άλλων υπηρέτησε για λίγο ως γραμματοδιδάσκαλος και ο Ρήγας Φεραίος.

Θα φάτε:

Στη ταβέρνα τα 5 Φ

Στη ταβέρνα “Η Συνάντηση”

Θα πιείτε ποτό:

Στο Καφεοινοποτείον “Το Σχολαρχείο” του φίλου μας πια Βασίλη

 

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN