• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το σπάνιας ομορφιάς νησάκι του Τρίκερι, εκεί κάτω στο Νότιο Πήλιο.

Urban Hypsteria
Развлечения
0
Your rating: None

Μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς νησάκι, το «Τρίκερι» στο Νότιο Πήλιο, το επισκέπτεσαι μόνο με θαλάσσιο ταξι και καλύτερα να οδηγήσεις ως τον Αλογόπορο και να το πάρεις από εκεί. Αυτοκίνητο δεν πατάει στο νησί, όλα γίνονται με τα πόδια κάτω στο λιμανάκι ή στα μονοπάτια που σε πηγαίνουν τριγύρω.

Για το νησάκι αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες: στο παρελθόν, έχει υπάρξει τόπος εξορίας γυναικών (φαντάσου κάτι ανάλογο με την Μακρόνησο, αλλά μόνο για γυναίκες). 5.000 πολιτικές κρατούμενες έζησαν εξόριστες εκεί από το 1948 ως το 1953.

"Λίγο ιστορία.

Το Τρίκερι πέρασε στη λαϊκή μνήμη σαν τόπος εξορίας χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών που πάλεψαν για ελευθερία, ειρήνη κι ανεξαρτησία στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου. Αγωνιστές εξορίστηκαν στο νησί από το 1947 ως το 1949, χρονιά που μεταφέρουν εκεί τις γυναίκες, για να τις πάνε το 1950 στη Μακρόνησο και μετά πάλι στο Τρίκερι από το 1951 ως το 1953. Οι εξόριστες γυναίκες έγραψαν στο Τρίκερι τη δική τους ιστορία μέσα από την υποδειγματική αντοχή, τη λεβεντιά και τη σοφία τους. (Πηγή)"

Αν κοιτάξετε στην κορυφή του θα δείτε ένα απίστευτα επιβλητικό μοναστήρι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, την Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας. Λαμβάνοντας υπόψη πως το νησάκι είναι σχεδόν ακατοίκητο, για να φτάσεις στο μοναστήρι θα πρέπει να περπατήσεις ένα μονοπάτι γεμάτο βλάστηση και πριν ακόμη φτάσεις την πόρτα του έχεις φτιάξει με το μυαλό σου την εικόνα σου για το παρελθόν που στοιχειώνει αυτό το μέρος.

Το μοναστήρι έχει πραγματικά φοβερή θέα και μπορείς να μείνεις εκεί αν είσαι λιγουλάκι τύπος της απομόνωσης (ή συγγραφέας, γιατί οχι;) καθώς αποτελεί πλέον και λύση φιλοξενίας για όσους θέλουν να διαμείνουν στο νησί. Δεν θα βρείς πολλά κομφόρ αλλά η θέα του, οι περιποιημένοι κήποι του και ο λιτός τρόπος ζωής θα σε μαγέψουν. 

Το νησάκι έχει πολλές ταβέρνες με νόστιμα ψαράκια. Μην ξεχνάς ότι είσαι στο Πήλιο, δηλαδή στο Βόλο και ότι στη περιοχή πας με τον κανόνα: «τσίπουρο = μεζές 1 + μεζές 2» οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις όλα, όπως κάναμε εμείς ακολουθώντας την μέθοδο του «τσιπουρο-hopping»! Γυρίσαμε όλα τα χωριουδάκια, με αφετηρία μας τη γλυκιά Αγία Κυριακή, και καθήσαμε να αγναντεύσουμε και να βγάλουμε άπειρες φωτοραφίες τσιπουρο-τρώγοντας σε ταβερνάκια πάνω στο κύμα και δίπλα από τις βάρκες των ψαράδων.

Photos by Trikeri Villas and Urban Hypsteria

SHARE IT: 

About the Author

Urban Hypsteria

Η ομάδα των Urban Hypsteria, δηλαδή η Ιφιγένεια και ο Βασίλης, θα σε ταξιδέψουν στα αστικά, ντιζαινάτα μέρη που συναντούν στο διάβα τους. Επισκεφθείτε τους www.Urbanhypsteria.com και αφήστε τους να σας καθοδηγήσουν στις πόλεις του κόσμου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN