• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πρώτη γνωριμία με τα Σύβοτα: Χαλάρωση δίπλα στη φύση!

Maria Athanasopoulou
Развлечения
0
Your rating: None

Τα Σύβοτα, είναι ένας προορισμός που πραγματικά αξίζει να τον γνωρίσει κανείς από κοντά! Την ομορφιά του ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια! Αυτό οφείλεται σίγουρα στην ιδιαίτερα προικισμένη φύση της περιοχής, που αν την επισκεφτείς μια φορά, δύσκολα θα την ξεχάσεις.

Το μικρό γραφικό λιμάνι, γεμάτο με κότερα και σκάφη, σου δημιουργεί αρχικά μια «κοσμοπολίτικη» πρώτη εντύπωση. Από την άλλη πλευρά, η ηρεμία και η ησυχία της περιοχής, σε κάνουν να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου, ειδικά αν η καθημερινότητα σου ξοδεύεται σε μια μεγάλη και πολύβουη πόλη! Αν τριγυρίσεις λίγο παραπάνω στην περιοχή, θα δεις με τα μάτια σου μικρές παρθένες παραλίες με καταπράσινα νερά, που δεν θα πιστεύεις την ομορφιά τους!

Αν είσαι τύπος των δραστηριοτήτων, μονοήμερες κρουαζιέρες, πεζοπορία, cannoning, επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, με κέντρο του τα Σύβοτα. Βρέθηκα πρόσφατα στην περιοχή για ένα τριήμερο και αν και δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου, προσπάθησα να γνωρίσω τον τόπο και να καταλάβω τη γοητεία που ασκεί στους ολοένα και αυξανόμενους επισκέπτες της περιοχής.

Στο λίγο διαθέσιμο χρόνο που είχα, πρώτη μου επιλογή ήταν να κάνω μια μικρή κρουαζιέρα στην ευρύτερη περιοχή. Τις μικρές αυτές κρουαζιέρες μπορεί να τις πραγματοποιήσει κανείς βρίσκοντας μικρά σκάφη για λίγα άτομα, από το λιμάνι. Η κρουαζιέρα δεν διαρκεί πολύ, αλλά έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τις μικρές και όμορφες παραλίες των Συβότων, να δεις όλη την περιοχή από τη θάλασσα, να απολαύσεις τα βράχια που λούζονται στο θαλασσινό νερό και να δεις από κοντά μικρές θαλασσινές σπηλιές. Το θέαμα είναι πραγματικά μαγικό, ειδικά για όσους αγαπούν τη θάλασσα. Τα καταπράσινα νερά της περιοχής δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα στις θαλασσινές εικόνες.

Την επόμενη ημέρα, επέλεξα να γνωρίσω από κοντά τον Αχέροντα ποταμό. Κατα τους αρχαίους έλληνες εκεί βρισκόταν μια από τις εισόδους για το βασίλειο του κάτω κόσμου, τον Άδη! Όσο όμως κι αν σε προϊδεάζει η εικόνα αυτή, το τοπίο που αντικρίζεις περπατώντας στις όχθες του Αχέροντα είναι τόσο όμορφο, που αμέσως σε χαλαρώνει και σε συναρπάζει! Δεν είμαι άνθρωπος των επικίνδυνων σπορ κι έτσι επέλεξα απλά να περπατήσω στις όχθες του Αχέροντα και να φωτογραφήσω ότι μου έκανε εντύπωση. Μια που η μέρα ήταν ζεστή, έβρεξα τα πόδια μου στο νερό του ποταμού, που ήταν ιδιαιτέρως δροσερό. Υπάρχουν πολλοί που μπαίνουν ολόκληροι στο νερό, σε κάποια σημεία του Αχέροντα που είναι βατά, εγώ όμως δεν το τόλμησα. Επέλεξα να περάσω ένα χαλαρό δίωρο δίπλα στο ποτάμι, περπατώντας αργά και φωτογραφίζοντας διαδοχικές του εικόνες, καθώς ο ήλιος άλλαζε θέση και επηρέαζε τα χρώματα της φύσης. Συντροφιά μου η αέναη μουσική του νερού! Ήταν πραγματικά υπέροχα και στην πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάω!

Επιστέφοντας στα Σύβοτα, η ματιά μου μαγνητίστηκε από τα χρώματα του δειλινού. Το μικρό γραφικό λιμάνι, γεμάτο σκάφη και κότερα, ήταν πανέμορφο έτσι όπως έδυε ο ήλιος. Απόλαυσα έναν απογευματινό καφέ σε ένα από τα καφέ του λιμανιού, και αργότερα ένα νόστιμο δείπνο με θαλασσινά, πιο δίπλα, σε μια ψαροταβέρνα. Σαφώς και δεν πρόλαβα να γνωρίσω και να «χορτάσω» τα Σύβοτα μέσα σε ένα μικρό τριήμερο! Αλλά η πρώτη εικόνα ήταν τόσο καλή, που σίγουρα θα τα επισκεφθώ ξανά, πολύ σύντομα!

SHARE IT: 

About the Author

Maria Athanasopoulou

Maria writes interesting articles and takes photographs from the places she visits, since 2009. She likes exploring new places and new cultures.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN