• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το Happy living είναι στάση ζωής όχι απλά ένα Hostel της Ξάνθης.

Athina Ioannidou
Проживание
0
Your rating: None

Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία, έτσι όπως ανακαλύπτεις τα μελλούμενα. Καινούργιο μου είπαν μετά, μόλις τριών μηνών, φρεσκοβαμένο και περιποιημένο από τους δημιουργούς του με Diy αισθητική και πολλά πολλά χρώματα και με μικρά έργα τέχνης σε κάθε γωνιά του. Για αυτά είμαστε, σκέφτομαι!

Μπήκαμε στο θρυλικό Jimny, που μας πάει παντού και κατευθυνθήκαμε ανατολικά, η πόλη μας περίμενε με ανοιχτές αγκάλες το ίδιο και ο Γιώργος, ο δημιουργός και εμπνευστής του Happy Living. Τόσο εγκάρδιους και ανοιχτούς ανθρώπους δεν έχουμε συναντήσει στα ταξίδια μας στην Ελλάδα. Πως αλλιώς θα μπορούσε βέβαια να ήταν ο εμπνευστής του ονόματος Happy Living. Αυτό δεν είναι όνομα, είναι στάση ζωής!

“Θα αλλάξω καριέρα, θα αλλάξω ζωή” είπε πριν λίγο καιρό ο Γιώργος και έκανε την στροφή, πήρε αυτό το υπέροχο αρχοντικό στο κέντρο της πόλης και το μεταμόρφωσε σε ένα χώρο αληθινά χαρούμενης ζωής. Έβαλε χρώμα, αγαπημένα αντικείμενα φτιαγμένα στο χέρι, μεράκι και ωραία μουσική και τσούπ, έφτιαξε ένα μικρό θαύμα, όπως αυτά που κάνουν οι άνθρωποι από αγάπη.

Στο αρχοντικό αυτό του 1920, ζούσε κάποτε κάποιος πλούσιος καπνέμπορας και ποιος ξέρει τι έκανε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συλλέξουμε αρκετές πληροφορίες για το βιογραφικό του. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι στον κάτω όροφο όπου τώρα είναι το καφέ του Ξενώνα ήταν κάποτε ο σταύλος του σπιτιού και οι δύο πάνω όροφοι με τις ψηλές πόρτες και την περίτεχνη οροφή, φιλοξενούσαν την οικογένεια του Καπνεμπόρου.

Τώρα η ατμόσφαιρα είναι τελείως διαφορετική. Μεξικάνικα χρώματα και γιαπωνέζικα διαχωριστικά ανάμεσα στους χώρους, τραπεζάκια φτιαγμένα στο χέρι, κρεβάτια φτιαγμένα από παλέτες, παλιές γραφομηχανές, ένα κίτρινο ποδήλατο, αφίσες από τα Cigarettes Nestos, μουσική γαλλική του μεσοπολέμου, swing και belle epoque, βιβλία λογοτεχνίας ξεχασμένα πάνω στα τραπεζάκια, αξέχαστα μέρη στον κόσμο που πρέπει να δείτε και έναν εκπληκτικό πρωινό εσπρέσο με φλούδες πορτοκάλι και κόκκους καφέ. Όλα αυτά τα άψυχα παίρνουν ζωή από τις ιστορίες που κουβαλούν και τους ανθρώπους που τα περιτριγυρίζουν.

Happy living, τι υπέροχη φράση, τις έγνοιες διώξτε και όπου θέλει ας βγει, γίνετε μικροί φιλόσοφοι, Χακούνα Ματάτα!

Μην το σκέφτεστε πολύ, υπάρχουν άπειρες αφορμές για να επισκεφθείς το Happy Living και άλλοι τόσοι για να βρεθείς στην Ξάνθη. Σε περιμένουν άνθρωποι που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα, οι οποίοι θα σε γνωρίσουν σε ανθρώπους και αυτοί σε άλλους. Γιατί στην Ξάνθη γινόμαστε παρέα!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN