• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Βόλτα στην παλιά πόλη της Ρόδου

Georgia Allou
Достопримечательности, Неповторимые туристические маршруты
5
Your rating: None

Είναι μαγεία η περιπλάνηση στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Εκεί μπορεί να νιώσεις πως κάνεις βόλτα στο παρελθόν, τότε που ζούσαν οι ιππότες σ’ αυτήν. Αν κλείσεις τα μάτια, ίσως και να “ακούσεις” το βηματισμό των αλόγων τους στα βοτσαλωτά δρομάκια.

Θα δεις παιδιά να τρέχουν ανέμελα, αφού στα περισσότερα από τα σοκάκια δεν περνάνε αυτοκίνητα. Κατοίκους της παλιάς πόλης να κάθονται παρεούλα στα πεζούλια έξω από τα σπίτια τους, μπουγάδες, γλάστρες με λουλούδια και μυρωδιές από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Εικόνες μιας άλλης εποχής.

Το καλοκαίρι σίγουρα θα συναντήσεις αρκετό κόσμο σε κάποιους από τους δρόμους της παλιάς πόλης, και θα βρεις περισσότερα μαγαζάκια ανοιχτά, αλλά αν θες πραγματικά να “ταξιδέψεις” θα σου πρότεινα να περιπλανηθείς και να χαθείς στα στενά λίγο πιο πέρα από την πολυκοσμία, στις πιο αυθεντικές γειτονιές.

Στην παλιά πόλη θα βρεις το μεσαιωνικό κάστρο, πραγματικά μοναδικό εσωτερικά και εξωτερικά. Θα δεις φοίνικες, τζαμιά, πετρόχτιστους ναούς και λουτρά που το καθένα από αυτά θα σου κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον.

Κάθε φορά που περιπλανιέμαι στην παλιά πόλη, ανακαλύπτω κάτι καινούριο και κάθε σοκάκι της κρύβει και μια έκπληξη. Αν θες κι εσύ να νιώσεις αυτήν την αίσθηση, μη διστάσεις να "χαθείς"!.

SHARE IT: 

About the Author

Georgia Allou

Γεννήθηκα (έτσι μου είπαν) και μεγάλωσα στη Ρόδο. Μου αρέσουν οι εκδρομές στη φύση, τα τοπία της και οι μυρωδιές της. Τα ταξίδια, το φαγητό, τα σοκάκια, η θάλασσα, τα βουνά, τα σύννεφα...Η μουσική που με γεμίζει συναισθήματα και οι άνθρωποι που μου μαθαίνουν να "βλέπω".

https://www.facebook.com/rodos.allios

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN