• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ο Κολούμπος της παραλίας ή η παραλία Κολούμπου, στη Σαντορίνη.

Manos Mpatzolis
Райские пляжи
0
Your rating: None

8,5 χιλιόμετρα από τα Φηρά με κατεύθυνση προς Οία βρίσκετε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Σαντορίνης, η παραλία του Κολόμπου. Πήρε το όνομα της από το ενεργό ηφαίστειο Κολούμπους που βρίσκετε περίπου 8 χμ από την ακτή. 

Στη διαδρομή Φηρά – Οία στα 5-6 χιλιόμετρα υπάρχει πινακίδα που σε οδηγεί δεξιά και μετά αριστερά αφού κατεβείς την μεγάλη κατηφόρα, στάθμευσε στην μικρή αλάνα, λίγα μέτρα μετά την πινακίδα «Κολούμπος» που θα δεις επάνω στο δρόμο.

Ένα μικρό μονοπάτι θα σε οδηγήσει στην παραλία και στα 100 περίπου μέτρα υπάρχουν τα πελώρια βράχια που δημιουργήθηκαν από πολλές στρώσεις λάβας και που σου δημιουργούν εκτός από δέος και σκιά, σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.

Το μέρος ενδείκνυται για χαλάρωση και διαλογισμό. Το προτιμούν επίσης όσοι κάνουν γυμνισμό. Τα νερά είναι ελαφρώς πιο ζεστά από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, λόγο του ενεργού ηφαιστείου.

Κολυμπώντας μπορείτε να επισκεφτείτε την σπηλιά της φώκιας που βρίσκεται πίσω από τα βράχια ή να απολαύσετε την ησυχία και την ηρεμία ακόμη και τους μήνες με πολύ κίνηση Ιούλιο –Αύγουστο καθώς είναι μέρος δύσκολα προσβάσιμο από τον πολύ κόσμο.

Καλές βουτιές!

SHARE IT: 

About the Author

Manos Mpatzolis

Γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε γραφιστική και ασχολήθηκε από πολύ μικρός με ζωγραφική και γλυπτική. Στόχος του είναι να κάνει πολλά ταξίδια!

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN