• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Εντυπωσιακές διαδρομές στη Λίμνη Κερκίνη με 4x4 ή ποδήλατο.

Athina Ioannidou
Развлечения , Неповторимые туристические маршруты
5
Your rating: None

Ο Νίκος από το Ξενώνα Λιμναίο, μας το είπε καθαρά “Παιδιά για να βιώσετε τη Λίμνη από κοντά θα πρέπει να ανεβείτε στα αναχώματα της και να περιηγηθείτε από εκεί. Όλες οι διαδρομές στα αναχώματα μπορούν να γίνουν με το αυτοκίνητο ή με ποδήλατο. Τρεις είναι οι καλύτερες διαδρομές:

  • Χρυσοχώραφα - Λιθότοπος.

Από το χωριό Χρυσοχώραφα κατευθείνεσαι προς το ανάχωμα της Λίμνης και μόλις φτάσεις εκεί κατευθείνεσαι προς το χωριό Λιθότοπος. Αυτή τη διαδρομή την ακολουθήσαμε με το Jimny 4x4 που είχαμε στη διάθεσή μας και ειλικρινά είναι φανταστική. Να μην την παραλείψετε με τίποτα! Περάσαμε από τη φάρμα με τα Βουβάλια, χαζέψαμε τη Λίμνη απο ψηλά, περάσαμε από τις αυτοσχέδιες καλύβες των ψαράδων, πιάσαμε φιλίες με την γυναίκα του ψαρά και παρολίγο να μας κάνει και το τραπέζι.

  • Χρυσοχώραφα - Μεγαλοχώρι.

Ακριβώς αντίθετη διαδρομή από τη πρώτη, ξεκινάς μεν πάλι από τα Χρυσοχώραφα μέχρι να βρεις το ανάχωμα αλλά μετά κατευθείνεσαι βόρεια προς το χωριό Μεγαλοχώρι, φτάνεις το δέλτα του Στρυμώνα στη Λίμνη και περνάς πάνω από το ποταμό μέχρι να φτάσεις στη Βυρώνεια. Την διαδρομή αυτή δεν την κάναμε γιατί ήταν χειμώνας και τα νερά στο βόρειο κομμάτι υποχωρούν κατα πολύ. Αν επισκεφθείτε τη περιοχή άνοιξη ή καλοκαίρι τότε θα μπορέσετε να την απολαύσετε καλύτερα γιατί προς αυτή τη κατεύθυνση θα βρείτε βουβάλια, το σκηνικό της ταινίας του Αγγελόπουλου από το “Λιβάδι που Δακρύζει”, ίσως τα φλαμένγκο καθώς και θα απολαύσετε την χλωρίδα και την πανίδα του δέλτα του Στρυμώνα στη λίμνη.

  • Λειβαδιά - Κερκίνη.

Υπάρχει τέλος και αυτή η διαδρομή στη δυτική πλευρά της Λίμνης. Ξεκινάς από το χωριό Κερκίνη, κατευθείνεσαι προς το ανάχωμα και το ακολουθείς μέχρι να βγεις στο επόμενο χωριό, δηλαδή τη Λιβαδιά. Την διαδρομή αυτή δεν την κάναμε, αλλά αν την έχετε κάνει εσείς γράψτε μας την εμπειρία σας από κάτω, για να πληροφορήσετε και τους υπόλοιπους.

Στο δρόμο που ενώνει τον Λιθότοπο με το χωριό Κερκίνη δεν υπάρχει ανάχωμα, όμως κατά τη διαδρομή θα παρατηρήσετε στα δεξιά ή αριστερά σας τους πύργους-παρατηρητήρια στα οποία μπορείτε να ανεβείτε και να χαζέψετε τη λίμνη ή να κάνετε ένα pick nick.

Οπωσδήποτε να κάνετε ένα από τα τρία! Είναι εμπειρία! Σας το υπογράφω!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN