• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Καφενέιο "Θερμά" - Το σημείο συνάντησης της Σαμοθράκης

Athina Ioannidou
Μπαρ & Μπιτς Μπαρ
0
Your rating: None

Το καφενείο "Θερμά", το οποίο δεν ξέρω αν λέγεται έτσι, ή απλά είναι το μόνο καφενείο στο χωριό Θερμά της Σαμοθράκης, είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ζωής στο νησί.

Μιλάμε για το υπέρτατο καφενείο, το ύψιστο μέρος συνευρεσης των εποχιακών κατοίκων του νησιού. Εαν το πρωί έχεις εντοπίσει γυναικία ή αντρική οπτασία στις βάθρες και θέλεις οπωσδήποτε να την ξαναδείς, το καφενείο στα Θερμά είναι το απόλυτο meeting point. Δεν μπορεί, δεν μπορεί κάπου, θα συναντηθούμε.

Πρίν η μετά την ανάβαση σου στην Γριά Βάθρα, πρέπει, μα πρέπει σου λέω να καθήσεις ένα 2ωράκι-3ωράκι στο καφενείο, για να ανταλλάξετε ενέργιες με τους γύρω σου. Εμείς πάντως περάσαμε ομηρικές βραδιές και γλυκά πρωινά στα τραπεζάκια του καφενείου. Ένας σωστός φαν του μέρους δεν μπορεί να καθήσει στο καφενείο λιγότερο απο 3 ώρες.

Καφεδάκι, ουζάκια, τσιπουράκια, μεζεδάκια και μουσικές βραδιές, βρίσκονται στο μενού των "Θερμών".

Επίσης κάτω απο το καφενείο θα βρείτε σχεδόν κάθε μέρα, κυρίως βράδυ, ένα αυτοσχέδιο παζάρι, όπου πωλούνται ινδικά ρούχα, βιβλία, κοσμήματα, έργα τέχνης, μουσικές, βότανα και βιολογικά προιόντα. Δίπλα στο καφενείο θα βρείτε και τα ιαματικά λουτρά των Θερμών (Η Σαμοθράκη έχει πολλά ιαματικά λουτρά, ψάξτε το), στα οποία μπορείτε να απολαύσετε ένα πολύ ζεστό μπανάκι με πολύ μικρό κόστος. Μπορείτε επίσης να καθίσετε και στα πεζούλια έξω απο τα λουτρά, όπου οι πλάκες είναι ζεστές. Εαν ξεμείνετε το βράδυ απο σκηνή και τσιγάρα, μπορείτε να ξαπλώσετε εκει και να κοιμηθείτε. Έχει και άλλους που το κάνουν, μην ντρέπεστε!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN