• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Οι ωραίες παραλίες της Μύρινας, Λήμνος

Vagelina B.
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

Το καλό με την Μύρινα (και νομίζω και με όλη την Λήμνο), είναι ότι δημιουργεί φυσικούς μικρούς κολπίσκους, οι οποίοι λειτουργούν ως αυτόνομες παραλίες.

Στην Μύρινα αυτό είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα, γιατί σου επιτρέπει να κάνεις μπάνιο χωρίς να λούζεσαι με τα απόνερα των καραβιών.

Δύο είναι οι κολπίσκοι που προσφέρονται για μπάνιο στην Μύρινα: Οι παραλίες Ρηχά Νερά και Ρωμέικος Γυαλός, η μία δίπλα στην άλλη σε απόσταση μόνο μερικών μέτρων.

Η πρώτη είναι αρκετά ρηχή, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά της, και έχει ψιλή άμμο κατά βάση. Η δεύτερη έχει πέτρες και βαθαίνει πολύ απότομα -στα 2 μέτρα από την ακτή δυσκολεύεσαι να πατήσεις!

Ένα άλλο καλό που παρατήρησα στις παραλίες είναι ότι παρέχονται δωρεάν ομπρέλες. Σε κάποιες έχει βάλει ο δήμος τις δικές του, και σε κάποιες έχουν βάλει τα αντίστοιχα beach bars χωρίς να τις χρεώνουν (κάποιες ή όλες από αυτές που τοποθετούν). Πολύ καλή πρωτοβουλία αν σκεφτεί κανείς την εποχή που διανύουμε!

Πού πήγα όταν είχα αυτοκίνητο; Πήγα στον Αη-Γιάννη για μπάνιο. Από τις 3 παραλίες που επισκέφτηκα στην Λήμνο, αυτή ήταν μακράν η καλύτερη. Μπορεί να έφταιγε το ότι ήταν πιο ήσυχη, ή το ότι έχω να δω τόσο γαλανά νερά πολλά χρόνια. Το μπάνιο όμως σε εκείνη την παραλία θα μου μείνει αξέχαστο, και συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε εκεί αν έχετε μεταφορικό μέσο (γενικά η περιοχή του Αη-Γιάννη έχει 2-3 μικρές παραλίες δίπλα-δίπλα, όλες υπέροχες).

SHARE IT: 

About the Author

Vagelina B.

Είμαι teenager ακόμα -οριακά, μην φανταστείτε- αλλά αισθάνομαι μεγάλη. Θα μ' άρεσε να ταξιδεύω παντού και συχνά, αλλά για να το κάνω πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να βρεθώ εισοδηματίας (αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Αντ' αυτού λοιπόν διαλέγω στην τύχη μέρη πάνω στο χάρτη και έχω φτιάξει μια wishlist προορισμών (που λογικά θα παραμείνει για πάντα wishlist). Σπουδάζω Ιατρική (αυτό όχι στην τύχη), οπότε φροντίστε επιμελώς να μην πέσετε ακόμα στα θαυματουργά χεράκια μου. Είμαι και Σαλονικιά σε λέω, οπότε βάλτε το κλασσικό τριπλό “λλλ” σε όλλλες τις αντίστοιχες λλλέξεις.
 

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN