• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το χωριό Μόλυβος στη Μυτιλήνη.

Anestis Ch
Αξιοθέατα, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά, που πήγα στο Μόλυβο. Πιτσιρικάς σίγουρα, με τους γονείς μου, είτε ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη, είτε από το χωριό μου, που είναι σχετικά κοντά. Στο μυαλό μου υπάρχουν αναμνήσεις, ξέρεις από αυτές που προέρχονται από πολλές διαφορετικές στιγμές, άλλα θαρρείς πως ενώνονται σε μία, να περπατώ στα ανηφορικά λιθόστρωτα σοκάκια του και να χαζεύω τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Τα τελευταία χρόνια φροντίζω να πηγαίνω συχνά πυκνά.

Είναι γνωστό μέρος του νησιού (μπορεί να τον έχεις ακούσει και σαν Μήθυμνα), άλλα νομίζω όχι το γνωστότερο, αφού μπορεί και να τον κερδίζει σε δημοτικότητα η Σκάλα της Ερεσσού, που γίνεται μεγαλύτερο “νταβαντούρι”.

Γιατί φασαρία στον Μόλυβο δεν θα βρεις. Μόνο ηρεμία... Λες και ξεχάστηκε αυτό το μέρος, δεν το ακούμπησε βίαια ο εξυγχρονισμός και κρατά μπόλικα στοιχεία από το παρελθόν.

Φιλόξενος άλλα όχι δουλικός στον τουρισμό, που λέει κι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, που το θεωρεί χωριό του πια.

Παραδοσιακός οικισμός, χτισμένος σε έναν λόφο, που τον αγκαλιάζει από την θάλασσα μέχρι το Κάστρο. Αξίζει να πας μετά το μεσημέρι, να κάνεις βόλτες στα σοκάκια. Να κατέβεις να πιεις ένα ούζο στο λιμανάκι, να ανέβεις μετά προς τα πάνω - αν σε βαστάει με γεμάτο στομάχι - να φας γλυκό σε ένα από τα μπαλκόνια, ενώ κρέμεσαι πάνω από τη θάλασσα.

Ύστερα να πας ακόμη πιο πάνω, προς το κάστρο, να αράξεις σε ένα παγκάκι και να δεις τον ήλιο να κάνει τη βουτιά του στη δύση. Και μόλις ξεκινά να σκοτεινιάζει να κατηφορίσεις στο Congas, να πιεις μια μπύρα ή ένα κοκτέιλ ή ότι άλλο θες μέχρι το ξημέρωμα.

Και την επόμενη μέρα να κάνεις και μια βόλτα εκεί γύρω. Πέτρα, Συκαμιά και Παναγιά η Γοργόνα... όλα εκεί κοντά είναι!

Τυχαίο που, όπως λέει και ο κυρ Λευτέρης, είχε σπίτι στην Εφταλού ο Ηλίας Βενέζης; Που ο Στρατής Μυριβήλης εμπνεόταν από αυτά τα σοκάκια κι ήταν ο αγαπημένος τόπος του Πήτερ Μπρουκ;

SHARE IT: 

About the Author

Anestis Ch

Sports, photography, reading and somewhere in between technology is helping me to bring life over!

 http://www.facebook.com/Mitilini.Lesvos

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN