• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πήλιο: Το θαύμα των θεών της φύσης.

Athina Ioannidou
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Το Πήλιο είναι απο τα μέρη που δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν την ιδιαιτερότητα και την ομορφιά του. Άγριο μέρος και απότομο, γιαυτό και δεν είναι τυχαίο οτι το επιλέγουν οι “αποφασισμένοι” ταξιδιώτες.

Χωρίζεται σε ανατολικό, δυτικό, βόρειο και νότιο Πήλιο και κάθε κομμάτι του έχει κάτι ξεχωριστό για να καυχιέται. Το σίγουρο είναι οτι το Πήλιο είναι η πατρίδα του νερού, των πλατανιών, της οργιαστικής βλάστησης, των μήλων, των καστανιών, των καρυδιών, 50+  ειδών μοναδικών μανιταριών, απόκρυμνων παραλιών και αμέτρητων κολπίσκων. Αυτά είναι όσα απλόχερα έχει δώσει η φύση στην περιοχή.

Απόλυτα ενεργειακό μέρος, το Πήλιο λειτουργεί πίσω απο συστάδες δέντρων, αναριχχώμενων κισσών, ρυακιών, καταρακτών και αμέτρητων φυτών ορτανσίας. Οι αμέτρητες ορτανσίες στις αυλές των σπιτιών είναι ότι πιο όμορφο έχω δει στη ζωή μου.

Η γη της απόλυτης φύσης και της ορτανσίας, προσπαθεί χρόνια να δαμαστεί απο τον άνθρωπο, ο σκοπός αυτός όμως δεν πετυχαίνει. Η ασταμάτητη φύση του Πηλίου καλύπτει τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στο τοπίο μέσα σε μερικές ημέρες. Οι ντόπιοι μας είπαν οτι παλεύουν να κρατήσουν την φύση πριν τους καλύψει καθημερινά.

Χαρακτηριστικό είναι οτι τα σπίτια του Πηλίου, που είναι κατα κύριο λόγο παραδοσιακά, δεν έχουν παραμερήσει τη φύση, αλλά υπάρχουν πίσω απο αυτή. Η αρχιτεκτονική της δόμησης είναι πολύ ιδιαίτερη. Βασικά είναι η φύση με τα ατελείωτα ψηλά της δέντρα και τους επεκτατικούς της κισσούς και κάπου πίσω απο αυτά εμφανίζονται τα σπίτια του Πηλίου κρυμμένα σαν να είναι κυνηγημένα.

Απαρράμιλη η ομορφιά του και φοβερός καλοκαιρινός προορισμός. Παραδοσιακοί ξενώνες, δροσιά απο τα δέντρα, ιδιόμορφοι κολπίσκοι, πάνω απο 50 περιπατητικές διαδρομές ανάμεσα στα χωριά και τις παραλίες και πανέμορφα τοπία και θέες προς την θάλασσα.

Η Τσαγκαράδα, οι Μηλιές, η Βυζίτσα, η Νταμούχαρη και η Ζαγορά ήταν απο τα πιο όμορφα μέρη που συναντήσαμε. Στο μέλλον ευελπιστούμε να γνωρίσουμε και τα υπόλοιπα και σίγουρα να δοκιμάσουμε το τρενάκι του Πηλίου, το οποίο επαναλειτουργεί.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN