• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πιάσε το κουπί - Καγιάκ θαλάσσης από Νταμούχαρη μέχρι Φακίστρα.

Athina Ioannidou
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

“Θα σας πάω για θαλάσσιο Καγιάκ”, μας είπε μια μέρα ο Απόστολος, διπλανός ένοικος στον Ξενώνα Γερμανικό στο οποίο μέναμε. Εκεί δίπλα ήταν και το γραφείο του Pelion Secrets που υπόσχεται θαλάσσιες εκδρομούλες με το καγιάκ, πεζοπορίες στα υπέροχα καλντερίμια του Πηλίου και συλλογή κάθε είδους βοτάνου.

Θαλάσσιο καγιάκ λοιπόν! Δεν είχα ξανακάνει ποτέ καγιάκ στη θάλασσα, παρά μόνο σε ποτάμι. Αλλά ήταν φανταστική ευκαιρία να δούμε το Ανατολικό Πήλιο από τη θάλασσα και να πάμε σε παραλίες που δεν μπορείς να πας εύκολα με το οδικό δίκτυο.

Πήραμε λοιπόν το διπλό καγιάκ μας και ξεκινήσαμε. Το δρομολόγιο ήταν Νταμούχαρη - Φακίστρα και πίσω. Στις ολοήμερες εκδρομές ο Απόστολος κάνει κανονική εκδρομή, με αξιοθέατα, πικ νικ, βουτιές σε παραλίες και επισκέψεις σε σπηλιές. Εμείς ακολουθήσαμε το εύκολο πρόγραμμα των 3 ωρών.

Σιγά σιγά και με κουπί πλεύσαμε γύρω από απότομες πλαγιές, φυσικές πηγές νερού, βράχια για ψάρεμα, το κρυφό σχολειό της Φακίστρας και τη σπηλιά της. Εκεί στη σπηλιά κάναμε στάση σαν να ήμασταν ψαράδες που τους έπιασε ο αέρας και μετά συνεχίσαμε για το τελικό μας προορισμό τη παραλία Φακίστρα, η οποία είναι από τις αγαπημένες μου. Μικρή, απομακρυσμένη, με κολυμπήθρες μέσα στη θάλασσα και ένα τεράστιο καταρράκτη να πέφτει από πίσω της. Μαγικά!

Η επιστροφή ήταν λίγο πιο βαρετή, οπότε τραβήξαμε γρήγορο κουπί και ο Απόστολος μας είπε διάφορες ιστορίες για τα ψάρια του βυθού, τα δελφίνια που έρχονται συχνά αλλά και τις φώκιες που παίζουν με τα δολώματά τους όταν αυτοί ψαρεύουν.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN