• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η παραλία Πετάλη και free camping στην Εύβοια.

Diaviosi
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

Καλησπέρα σε όλους του φίλους.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον για μία από τις όμορφες και εύκολες παραλίες για free camping στην Εύβοια.

Η παραλία Πετάλη, έχει γίνει ένας από τους πολυσύχναστους προορισμούς για free camping και όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα πιο γνωστή, γι’ αυτό ελπίζω να βρεθείτε και εσείς εκεί, να βιώσετε την ομορφιά αυτού του σημείου όπως έκανα κι εγώ κάποιες φορές που ήθελα ένα παρθένο τοπίο με σχετικά εύκολη πρόσβασή!

Επίσης να σας αναφέρω ότι, όποιος αρχάριος στο free camping  βρέθηκε μαζί μου εκεί, μόνο ευχαριστημένος έμεινε. Καθώς το μέρος δεν έχει ταλαιπωρία για να πας, έχει μαγαζιά κοντά, νερό για να πλυθείς, σκιά για να μην καείς και κόσμο για να μην φοβηθείς από την ερημιά . Αλλά προπάντων φυσικό τοπίο που αξίζει να το δεις.

Διαδρομή

Για να φτάσεις στην παραλία το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να οδηγήσεις το μεταφορικό σου μέσο για περίπου 54km από την Χαλκίδα, που σημαίνει περίπου 1μισή ώρα δρόμος! Ειδικά μόλις βγεις από τον κεντρικό και αρχίζεις να ανεβαίνεις προς την κορυφή της Δίρφυς, αλλά και όταν κατηφορίζεις πίσω από αυτή για την παραλία Πετάλη, θα ξεχάσεις τα χιλιόμετρα και την ώρα, το τοπίο θα σε ανταμείψει με το παραπάνω και το μόνο που θα πρέπει να πληρώσεις είναι η βενζίνη σου. Γιατί τα πιο όμορφα πράγματα πρέπει να είναι ελεύθερα.

 Τοπίο

Η παραλία Πετάλη έχει στην “πλάτη” της τη Δίρφυ, το πιο ψηλό βουνό της Εύβοιας και στα “πόδια” της το μοναδικό Αιγαίο, στο “κεφάλι” της ο καταπληκτικός έναστρος ουρανός, που για πολλούς από εμάς που ζούμε στην πόλη είναι must. Επίσης, στα “χέρια” της είναι ένα βραχόδες μοτίβο ντυμένο με τα καταπράσινα δέντρα που την περιτριγυρίζουν, κάτι που θαρρώ ότι είναι καλύτερο από τους τεχνητούς τοίχους των ανθρώπινων κατασκευών που δεν σε αγκαλιάζουν αλλά σε πνίγουν. Σαν “στέρνο” της έχει το ψιλό βοτσαλάκι που σε αφήνει να ακουμπήσεις επάνω της κάθε άγχος σου, ειδικά κατά της βραδινές ώρες. Εξάλλου, ένας λόγος που θα πρέπει να σε παροτρύνει να κάνεις free camping ,είναι η άμεση επαφή με ένα περιβάλλον που δεν έχει αλλοιωθεί τόσο από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Παρέα στην Πετάλη

Στον “κήπο” του φυσικού “ξενοδοχείου” Πετάλη, μπορείς να συναντήσεις όλων των ειδών καλών ανθρώπων σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και για εσένα που θα επιλέξεις να πάς μόνος σου, το σίγουρο είναι ότι αν το θες παρέα θα βρεις. Και μάλιστα από της καλές που θα κάτσεις μαζί της γύρω από μία φωτιά και θα μοιραστείς από τις απόψεις σου μέχρι και το φαί σου. Βέβαια αν είσαι μοναχικός τύπος μην απογοητεύεσαι καθώς αν πάς αρχές Ιουνίου ή αρχές Σεπτεμβρίου δύσκολα θα βρεις πάνω από 4 σκηνές σε αυτή την μεγάλη παραλία.

Εμπειρίες

Τέλος για όποιον ψήθηκε να βρεθεί εκεί, θα του πρότεινα να ρίξει μια ματιά στον καιρό, γιατί μια φορά έτυχα σε πολλά μποφόρ και έσπασε η σκηνή μου. Βέβαια δεν έφυγα, παρέμεινα στην θέση μου, γιατί με τίποτα δεν θες να φύγεις από εκεί. Καλά να περνάτε και μη μένετε μόνο στις αναγνώσεις, γιατί θα ήταν ωραία μια μέρα  να τύχει να συναντηθούμε σε αυτήν την παραλία και ανταλλάξουμε ξέγνοιαστες κουβέντες!

SHARE IT: 

About the Author

Diaviosi

Αγαπημένη μου ασχολία να βρίσκομαι μακριά από την πόλη, χωμένος μέσα στην αγκαλιά ενός πιο φυσικού περιβάλλοντος, παρέα με  "ποιοτικούς"  ανθρώπους που έχουν αξίες καιτους αρέσει η ίδια δραστηριότητα.

Πέρα από την όμορφη παρέα του alternatrips μπορείτε να με βρείτε και στο προσωπικό μου ιστολόγιο.

Διαβίωση, free camping & πεζοπορία στη φύση

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN