• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Οι καλύτερες παραλίες της Σκοπέλου.

Kostas Siros
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

Οι παραλίες της Σκοπέλου είναι «εξωτικές» με έντονα γαλάζια νερά και φωτεινά πράσινα πεύκα να καθρεφτίζονται από πάνω τους.

Ελπίζω να έχετε το χρόνο να τις απολαύσετε όλες.

Πρώτη παραλία 4 χλμ. απ τη Σκόπελο είναι αυτή του Στάφυλου. Φυσικό λιμάνι για σκάφη και για κολύμπι τις ημέρες που φυσάει μελτεμάκι. Πίσω απ την παραλία αυτή είναι μια άλλη πολύ όμορφη και ξεχωριστή που λέγεται «Βελανιό». Στο μονοπάτι που οδηγεί σ αυτήν προσέξτε να εντοπίσετε ό,τι έχει απομείνει απ τον τάφο, του πρώτου πρίγκιπα του νησιού, του Στάφυλου.

Σας προτείνουμε ακόμη την παραλία με την ψιλή λευκή άμμο, το «Λιμνονάρι» αμέσως μετά τον Αγνώντα.

Την πολυσύχναστη παραλία του Πανόρμου, 17 χλμ. απ τη Σκόπελο. Τις Μηλιές 2 χλμ. μετά τον Πάνορμο, του Καστάνη μετά τις Μηλιές και το Χόβολο στο χωριό Έληος.

Από την είσοδο του χωριού Γλώσσα ξεκινάει ανηφορικός δρόμος ο οποίος οδηγεί με πολλές στροφές και σε πολλά σημεία χωματόδρομος, στην τοποθεσία «Περιβολιού».

Αν θέλετε να κολυμπήσετε ολομόναχοι και να νιώσετε Ροβινσώνες, ο δρόμος είναι ανοιχτός! Από την παραλία στο  Λουτράκι προχωρώντας πεζοί προς τη Σκόπελο, παραλιακά, θα συναντήσετε δυο απομονωμένες παραλίες. Πρόκειται για την κατάληξη δυο ρεματιών την «Κατακαλούς» και στου «Κώστα».

Χωρίς πολλές αποσκευές μαζί σας και με αρκετό νερό δοκιμάστε να κολυμπήσετε και να απολαύστε τη σκιερή ρεματιά με τα πλατάνια.

SHARE IT: 

About the Author

Kostas Siros

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκόπελο και λόγω της ενασχόλησής μου με επιστημονικά συνέδρια που διοργάνωσε το Λαογραφικό μουσείο Σκοπέλου μπόρεσα να μάθω πολλά για το νησί από αρχειακό φωτογραφικό υλικό και συνεντεύξεις από τους γηραιότερους επαγγελματίες του νησιού που κατάφερα να συγκεντρώσω. Ταυτόχρονα, διατηρώ προσωπικό ιστολόγιο (με τίτλο Skopelos και πάλι Σκόπελος) με περιεχόμενο σχετικό με την ιστορία, την παράδοση και τη ζωή στο νησί της Σκοπέλου. http://skopelosholidays.weebly.com

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN