• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ερείκουσσα, ο έξτρα εναλλακτικός προορισμός.

Eva Krokidi
Παραδεισένιες Παραλίες, Αξιοθέατα, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Στο βόρειο μέρος της Κέρκυρας, μέσα στη θάλασσα, εκείνη που ξεκινάει η Αδριατική βρίσκονται τα Διαπόντια Νησιά. Ένα από αυτά είναι η Ερείκουσσα. Είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί με έκταση 3,7 τ.χλμ και περίπου 698 κατοίκους μετά την απογραφή του 2001. 

Η μετακίνηση σε αυτό τον μικρό παράδεισο με την τεράστια αμμουδιά και την αίσθηση ότι μεταφέρεσαι πολλά χρόνια πίσω μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ή με το φέρρυ "Αλέξανδρος" που έρχεται σε δυο ώρες από την πόλη της Κέρκυρας ή με το μικρό καίκι που σε φέρνει εδώ από τα λιμανάκια του Σιδαρίου ή του Αγίου Στεφάνου σε περίπου μια ώρα. Έτσι μπορείς να επιλέξεις την λύση της ημερήσιας εκδρομής αφού το καίκι θα σε γυρίσει πίσω στην αφετηρία σου αργά το μεσημέρι, θα σου στερήσει όμως την μαγεία του απογευματινού μπάνιου στα κρυστάλλινα νερά της Ερείκουσσας. 

Βέβαια, αν είσαι τυχερός-η μπορείς να πετύχεις την ημέρα που διοργανώνεται στο νησί η συγκινητική βραδιά συνάντησης των ξενιτεμένων στην Αμερική Ερεικουσσιωτών που στην προσπάθεια επανένωσης και σύνδεσης με τον τόπο τους διοργανώνουν πανηγύρι με κερκυραική μουσική.  Το καίκι σε φέρνει και πάλι, δωρεάν αυτή τη φορά, ειδικά για το πανηγύρι που γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Εκεί, τρώς, χορεύεις με την ψυχή σου, κάνεις το βραδυνό σου μπάνιο στην ζεστή ακόμη θάλασσα και όταν όλα ησυχάσουν, γύρω στις 4 το πρωί σε γυρίζει πίσω, σε μια θάλασσα λάδι, αφού θα έχεις νιώσει την υγρασία του νησιού στο πετσί σου και θα έχεις ακούσει τις νότες του κύμματος στην απόλυτη ησυχία της νυχτιάς. 

Το νησί είναι ένας μαγικός τόπος. Χώνεις τα πόδια σου στην άμμο αντικρύζοντας απέναντι στο βάθος την βόρεια ακτή της Κέρκυρας και νιώθεις ότι ο χρόνος έχει γυρίσει πίσω. Τα πολλά σκάφη που είναι δεμένα εδώ σου θυμίζουν ότι η Ιταλία είναι δίπλα και ότι βρίσκεσαι πραγματικά και ρεαλιστικά στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας. Και αν επιθυμείς κανονικό φαγητό αλλά και να ζήσεις το νησί για λίγες μέρες το ξενοδοχείο που υπάρχει εδώ μπορεί να στα εξασφαλίσει όπως και τα μπαράκια που κάνουν την βραδυνή σου ζωή λίγο πιο συναρπαστική. 

Έστω και μια μέρα στο μαγικό αυτό νησάκι είναι ικανή να σε κάνει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου με θάλασσα, ήλιο, χαλάρωση, ηρεμία και γαλήνη. Και να νιώσεις ότι ταξίδεψες για λίγο σε ένα άλλο τόπο που ακόμη αντιστέκεται και κρατάει την ατμόσφαιρα της πιο μακρινής εποχής χωρίς το πολύβουο πλήθος τουριστών που συνήθως πλυμμηρίζουν τις ακτές στην διπλανη Κέρκυρα.

SHARE IT: 

About the Author

Eva Krokidi

Ονομάζομαι Εύα Κροκίδη, γεννήθηκα στην Κέρκυρα αλλά ζώ στην Πάτρα. Η δουλειά μου ως Σχολική Σύμβουλος σε 16 νομούς απαιτεί ταξίδια και εγώ αυτά τα 'εκμεταλλεύομαι” στο έπαρκο για να βλέπω και τουριστικά, με τον δικό μου φωτογραφικό τρόπο, τις διάφορες πόλεις που επισκέφτομαι. Φυσικά τα ταξίδια είναι ότι πιο αγαπημένο και η Κέρκυρα ο μόνιμος λατρεμένος τόπος προορισμού. Ο γύρος του κόσμου το μεγαλύτερο όνειρο και η συμμετοχή στο καρναβάλι της Βραζιλίας και μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα η ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού οράματος. Μέχρι τότε ταξιδεύω και φωτογραφίζω ότι βρεθεί στο δρόμο της ζωής μου.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN