• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Άνοιξε τους ορίζοντες σου στο Καφέ-Μπαρ "Aldebaran" στη Θεσσαλονίκη

Marianna Tanagia
Μπαρ & Μπιτς Μπαρ
0
Your rating: None

«Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στη Θεσσαλονίκη»; Δηλαδή, καλύτερα να ρωτούσες την ηλικία μου ή πόσα κιλά είμαι. Ή τέλος πάντων τι μισθό παίρνω. Με μεγαλύτερη ευκολία θα απαντούσα, λιγότερο θα προβληματιζόμουν. Διότι τα τελευταία 29 χρόνια αδυνατώ να βρω το στέκι μου. Και μη νομίζεις, είμαι βολικός άνθρωπος: έχω «περάσει» από «Ωκεανό» και «Μουσικό στέκι», σε «Ζυγό» και «Decadence», κι από εκεί «Πύλη Αξιού», «Βεντέτα»  και στο καπάκι «Daily», «Bel air»  κι «Αέρα» (με ενδιάμεσες στάσεις σε όλα τα καλτ, προχώ, alternative στέκια που πάντα ξεφυτρώνουν στην Ξεσσαλονίκη).

Αυτό που μου έλειπε μέχρι πρότινος είναι η διαφορετικότητα, η άλλη πρόταση, ένα μέρος που θα μου δώσει τη δυνατότητα να αποσυμπιεστώ, να μιλήσω (και να ακούω) την κολλητή μου και παράλληλα  να αισθάνομαι πως δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη.

Πες με περίεργη, αλλά θα σου απαντήσω πως το βρήκα. Το café-bar Aldebaran είναι η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μου, που με χαρά μοιράζομαι μαζί σου. Βρίσκεται στο καινούργιο κτήριο Μ2, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Στον πέμπτο όροφο του επιβλητικού, ομολογουμένως κτηρίου που «αγκαλιάζεται» από γυαλί και σου δίνει το προνόμιο να χάνεσαι στη θέα της θάλασσας, βρίσκεται το νέο μου στέκι.

Και δίπλα στο παράθυρο (ή στο μπαλκόνι αν έχει καλό καιρό), που μου δίνει την αίσθηση ότι είμαι σε κατάστρωμα πλοίου που μόλις σήκωσε άγκυρες, βρίσκεται η αγαπημένη μου θέση. Όσο για την αγαπημένη μου ασχολία; Να πίνω τον καφέ μου και να χαζεύω όλη την πόλη, καθώς συνεχίζει να κινείται σε φρενήρεις ρυθμούς, έχοντας το προνόμιο να βρίσκομαι σε απόσταση. Να χαζεύω τον ουρανό που μοιάζει να «βουτά» στη θάλασσα και να ανοίγουν οι ορίζοντές μου (ένας φίλος μου ισχυρίζεται και επιβάλλει μία στο τόσο να πηγαίνουμε σε ένα μέρος που θα συμβάλλει στο να ανοίξουν, έστω κι αισθητικά οι ορίζοντές μας, και ακολουθώ πιστά τη συμβουλή του).

Το Aldebaran έχει καθιερωθεί κυρίως ως χώρος φιλοξενίας δεξιώσεων, γι’αυτό και παραμένει ανοικτό στο κοινό που θέλει να «ταξιδέψει» Πέμπτες και Παρασκευές απογεύματα και σαββατοκύριακα από το πρωί, εάν δεν υπάρχει προγραμματισμένη εκδήλωση.

Είναι το «μυστικό» μου.

Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σε παρακαλώ, να το κρατήσεις για σένα και τους κολλητούς σου.

SHARE IT: 

About the Author

Marianna Tanagia

Εκδότρια free-press στην ηλικία των 11 ετών, φανατική αναγνώστρια της «Σούπερ Κατερίνας» κι αργότερα του «Cool», οπαδός του δόγματος «η δουλειά δεν είναι ντροπή». Κάπως έτσι ήρθε το πτυχίο από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. Αφού πέρασε από τρία free-press περιοδικά, δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, μια εφημερίδα και μια διαφημιστική εταιρεία, πείστηκε τελικά πως δε θα γίνει ποτέ πολεμική ανταποκρίτρια. Από το 2007 ανήκει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού SOUL. Αυτή τη στιγμή είναι: δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού publiSHIT magazine, copywriter, μικρή εξερευνήτρια των social media και σε απόγνωση μέχρι να τελειώσει τη διπλωματική της για το μεταπτυχιακό πάνω στα Νέα Μέσα και τη Δημοσιογραφία. Όταν μεγαλώσει (κι άλλο) θέλει να γίνει: συγγραφέας ενός best seller, κάτοχος Πούλιτζερ ή έστω υπάλληλος της Βουλής. Έως τότε, θα εξακολουθεί να αγαπά τα free press, να συμπονά τους free lancer και να ερωτεύεται τους free minded.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN