• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Amicale: Το Παρίσι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ilias Meletis
Μπαρ & Μπιτς Μπαρ
0
Your rating: None

8 το πρωϊ, η πόλη έχει σχεδόν ξυπνήσει και ο φίλος μου και ιδιοκτήτης του Amicale Πάνος, στην Παύλου Μελά 22, ετοιμάζει τις μηχανές espresso για τους πρώτους gourmet καφέδες της ημέρας.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάς την ημέρα σου απ' οτι σε ένα ήρεμο καφέ στο κέντρο της πόλης παρέα με άτομα που τα συναντάς καθημερινά κάτω απο ένα κοινό στέκι.

Πίνω το cappuccino μου με θέα την επιβλητική (σχεδόν 4 μέτρα) ασπρόμαυρη φωτογραφία της Avenue des Champs-Élysées και το μυαλό ταξιδεύει με συνοδεία χαλαρής παριζιάνικης μουσικής.

Amicale σημαίνει φιλικό και δε θα μπορούσε να χαρακτηρίσει καλύτερα αυτό το μικρό Maison du Cafe. Θα συναντήσεις καθημερινά κοινές φυσιογνομίες, άτομα που δεν γνώριζες κάν και όμως είναι σαν να τους ξέρεις χρόνια.

Με πάνω απο 20 χρόνια εμπειρία ο Πάνος έστησε αυτό το cafe με κομψή διακόσμηση και απαλά χρώματα, έντυσε τα κορίτσια του με το πιο όμορφο χαμόγελο και καθημερινά όλοι μαζί σε υποδέχονται όχι σαν πελάτη, αλλά σαν έναν παλιό καλό φίλο.

Υπάρχει καλύτερος λόγος για να μήν το κάνεις στέκι;

Ο καφές μόλις τελείωσε, ήρθε η ώρα για το “τρέξιμο”, μόνο που όταν ξεκινάς την ημέρα σου με αυτόν τον τρόπο και αυτές τις εικόνες η διάθεσή σου θα ταξιδεύει και αυτή σε άλλα μέρη.

Θα τα πούμε αύριο πάλι για ένα ζεστό καφέ στα στενά του δικού μας Παρισιού...

SHARE IT: 

About the Author

Ilias Meletis

Ο Ηλίας Μελέτης (γεν. 1980) κατάγεται από την Κατερίνη. Τα τελευταία 14 χρόνια ζεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Multimedia και Information Technology στο Open University της Αγγλίας. Το δημιουργικό του studio επικεντρώνεται στο User Interface / User Experience design με δουλειές του να έχουν βραβευτεί στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης καθώς και σε διάφορα περιοδικά όπως το Communication Arts (USA). Είναι επίσης δημιουργός και Editor in Chief του inspirational web-magazine NationalTraveller (www.nationaltraveller.com). Περισσότερα στο www.iliasmeletis.net

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN