• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Τα θερμά Λουτρά του Αγκίστρου - Βυζαντινό χαμάμ.

Athina Ioannidou
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Μπορεί να μην είμαι 75 χρονών και να πονάνε τα αρθριτικά μου, αλλά όλοι οι προορισμοί με θερμά λουτρά μου αρέσουν πάρα πολύ και με ιντριγκάρουν λίγο παραπάνω για να τους επισκεφθώ γιατί προσδοκώ την εμπειρία που θα μου προσφέρουν.

Έτσι λοιπόν αριβάραμε στο Άγκιστρο Σερρών, εκεί όπου βρίσκεται το παλαιότερο Χαμάμ της Ελλάδας, το Βυζαντινό Χαμάμ από το 950 μ.Χ. Τα ιαματικά νερά πηγάζουν μέσα από πετρώματα του ομώνυμου όρους και μέχρι να έρθουν σε μας περνούν από πετρώματα και μεταλλεύματα από τα οποία αποκτούν την θεραπευτική τους ιδιότητα.

Πήγαμε στη ρεσεψιόν στα κουτουρού, σε στυλ "ρωτώντας πας στην πόλη" και ανακαλύψαμε ότι κάποιοι πιο ετοιμοπόλεμοι από εμάς είχαν ήδη κλείσει το Βυζαντινό Χαμάμ με ραντεβού μέχρι τις 2 το βράδυ και πολλές από τις πριβέ πισίνες, οπότε αρκεστήκαμε στην πριβέ πισίνα νούμερο 7, η οποία κάλυψε τις προσδοκίες μας επαρκώς.

Προσοχή λοιπόν κλείνετε τα ραντεβού σας εδώ από πριν για να έχετε ακριβώς αυτό που θέλετε. Τα λουτρά λειτουργούν 24 ώρες/7 ημέρες, οπότε μπορείτε να κλείσετε ότι ώρα θέλετε, ακόμα και αργά το βράδυ ή ξημερώματα. Πετσετούλες και παντόφλες πήραμε από την ρεσεψιόν με 1 ευρώ το άτομο, οπότε δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε μαζί σας! Απλά απολαύστε και αν κλείσετε το Βυζαντινό χαμάμ να μας το πείτε.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN