• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Τα Χρυσοχώραφα και ο Ξενώνας Λιμναίο δίπλα στη Λίμνη Κερκίνη.

Athina Ioannidou
Καταλύματα
0
Your rating: None

Τα Χρυσοχώραφα είναι ένα κλασσικό παραδοσιακό χωριό της υπαίθρου με περίπου 1.000 κατοίκους και σε απόσταση αναπνοής από τη Λίμνη Κερκίνη. Δεν ξέρω γιατί πήρε αυτό το όνομα αλλά μπορώ να φανταστώ α) ότι τα χωράφια τους είναι πολύ ευφορα ή β) ότι φυτεύουν πολλά στάρια και χρυσίζει όλη η περιοχή.

Στο χωριό αυτό υπάρχει ο Ξενώνας Λιμναίο, δημιούργημα του Νίκου Γαλλιού και της οικογενειάς του. Ο Νίκος θα σας φιλοξενήσει, θα σας κοιμήσει, θα σας ξεναγήσει και θα οργανώσει για εσάς ότι δραστηριότητα θέλετε: Ποδήλατα, Canoe, παρατήρηση πουλιών και φωτογραφικές εξορμήσεις. Ξέρει την περιοχή απέξω και θα σας πάει στα καλύτερα.

Την πρώτη  μέρα που φτάσαμε ο Νίκος μας έβαλε κάτω, άνοιξε ένα χάρτη της περιοχής και εκεί μας σημείωσε αναλυτικά τις επιλογές μας και τις προτάσεις του. Δραστηριότητες, αξιοθέατα, μοναστήρια, καταρράκτες, λουτρά, διαδρομές στη λίμνη και στο βουνό, παραδοσιακά προιόντα, χωριά, ταβέρνες για να φάμε, καφέ, ενυδρεία, παρατηρητήρια. Όλα μας τα είπε και ο χάρτης έγινε μπλε από τις σημειώσεις μας. Μετά μας οδήγησε στο δωμάτιό μας για να αφήσουμε τα πράγματά μας και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Το ξύλο και η πέτρα κυριαρχεί στο χώρο και από αυτά τα υλικά είναι φτιαγμένα τα δωμάτια, η τραπεζαρία, το ταβάνι, τα έπιπλα και όλα τα αντικείμενα του χώρου. Εμείς μείναμε στο δωμάτιο 7, στο λεγόμενο “Στρυμώνα”. Ο Ξενώνας μας αγκάλιασε και εμείς κουρνιάσαμε στο δωμάτιο μας, ανάψαμε το τζάκι μας, βγήκαμε στο μπαλκόνι - παρατηρητήριο από όπου χαζεύαμε την κίνηση του χωριού και μας φίλεψε από τα καλύτερα πρωινά που έχουμε φάει.

Αυγόφετες, χειροποίητο κέικ, ψωμί από ζέα (παραγωγής τους), μαρμελάδες χειροποίητες, φυστικοβούτηρο που φτιάχνουν στην περιοχή, αυγουλάκια χωριάτικα, μπουγάτσα με τέλειο φύλλο (η περιοχή φημίζεται), βούτηρο παραδοσιακό και ότι άλλο χωρούσε οι κοιλιά μας. Οι γονείς του Νίκου μας υποδέχονταν κάθε απόγευμα όταν επιστρέφαμε από τις εξορμήσεις μας. Εξυπηρετικότατοι και φιλικότατοι άνθρωποι, όπως και ο Νίκος. Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει φυσικά! Ο πατέρας του Νίκου ασχολείται και με τις καλλιέργιες και μπορεί να σας προμηθεύσει με βιολογικά φασόλια (χρήση ζεόλιθου) και αλεύρι ζέας παραγωγής του. Εμείς πείραμε!

Tip: Για απόλυτα cult βραδιές, μην παραλείψετε να πάτε στο bar Exodos ακριβώς απέναντι από το ξενώνα. Κάθε παρασκευή έχει live.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN