• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το Φαράγγι του Αγγίτη, το μονοπάτι, το τρένο και το Σπήλαιο της Αλιστράτης

Athina Ioannidou
Αξιοθέατα, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος που λίγοι γνωρίζουν είναι το Φαράγγι του Αγγίτη που ξεκινάει από τη Συμβολή Σερρών και καταλήγει στην Αγγίστα Σερρών. Μέρος μαγικό και δροσερό, με πηγές που αναβλήζουν γαλάζια νερά, λιβελούλες, ποδηλατόδρομους, πεζοπορίες, αερογέφυρες, ειλικρινά το απόλαυσα. Ήταν μια έκπληξη για μένα!

Διασχίζοντας την ελληνική ύπαιθρο και συγκεκριμένα τον Κάμπο των Φιλίππων με τα χρυσοκίτρινα στάρια, βλέπεις από μακριά πυκνή βλάστηση και πράσινες συστάδες δέντρων και καταλαβαίνεις ότι φτάνεις στον προορισμό σου. Εκεί στα σύνορα της Δράμας και των Σερρών, ο ποταμός Αγγίτης ενώνεται με το Κεντρικό Κανάλι του Κάμπου των Φιλίππων και συνεχίζει ορμητικά μέσα σε ένα πανέμορφο φαράγγι.

Αξίζει να κάνεις την πεζοπορία από εκεί και να φθάσεις μέχρι το Σπήλαιο της Αλιστράτης. Θα περάσεις από λιβάδια, ανοιχτωσιές του ποταμού, την αερογέφυρα που θα σε περάσει απέναντι στο φαράγγι, θα διασχίσεις το δρομάκι με την άγρια λεβάντα, θα πηδήσεις τις ράγες του τρένου και θα φθάσεις στο πλακόστρωτο προαύλιο του Σπηλαίο της Αλιστράτης, ενός μοναδικού σπηλαίου!

Στην επιστροφή να σταματήσεις στη Συμβολή για να τσιμπήσεις μερικές φρέσκες πέστροφες, αλλά το κυριότερο που πρέπει να ζητήσεις είναι η μοναδικής γεύσης καπνιστή πέστροφα που φτιάχνουν στη ταβέρνα “Γαλάζια νερά” ακριβώς δίπλα από το ποτάμι.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN