• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το Αρχοντικό του Κωστή - Ένας ξενώνας - αντίκα στο Άγκιστρο.

Athina Ioannidou
Καταλύματα
5
Your rating: None

Chateaux Constantin Traditional Hotel, το λες και γεμίζει το στόμα σου! Έτσι γεμάτοι φύγαμε και εμείς μετά από την ολιγοήμερη επίσκεψη μας στο Άγκιστρο και ειδικά από τον Ξενώνα του Κωστή που μας φιλοξένησε με τόση θέρμη.

Μας υποδέχτηκε ο Κωστής, ένας τύπος bon viver, με μεγάλη αγάπη για τον ξενώνα, πολλές ιδέες, δημιουργικότητα και ικανότητες. Με χρόνια εμπειρία σε πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και Εξωτερικό, απορείς πως μπορεί να βρέθηκε στο Άγκιστρο.

Και όμως καταλαβαίνεις την διαφορά με το που θα δεις πως έχει φτιάξει τον ξενώνα, τα έπιπλα αντίκες που έχει συλλέξει και με αυτά διακοσμήθηκαν οι χώροι. Αμπαζούρ με μεγάλα καπέλα, έπιπλα ανεκτίμητης αξίας, πίνακες ζωγραφικής, τραπεζαρίες με καρέκλες-αντίκες, παλιά τηλέφωνα και πολλές κουκουβάγιες, το σήμα κατατεθέν του Ξενώνα.

Ο Ξενώνας πολύ ιδιαίτερος από αρχιτεκτονικής απόψεως και ο Κωστής έχει κάνει τα σχέδια μόνος του από ότι μας είπε, παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική. Το επάγγελμά του είναι Hotel Manager κανονικά, όμως από ότι καταλάβαμε είναι χομπίστας, δηλαδή του αρέσει να μαγειρεύει και το κάνει καλά, του αρέσει να ζωγραφίζει και το κάνει καλά, του αρέσει να προσφέρει φιλοξενία και το κάνει καλά!

Μόλις μπήκαμε στο δωμάτιo μας περίμενε μια έκπληξη, λουλούδια, γλύκισμα και κρασί για το «καλώς ήρθατε» που εμείς ευχαρίστως δοκιμάσαμε. Το δωμάτιό μας ήταν στο ίδιο αντικέ - στυλ όπου και παίρναμε κάθε μέρα το πρωινό μας. Τα αυγουλάκια μας, χυμό, καφέ, μέλι από τη Θάσο και μαρμελάδες διάφορες.

Οι μέρες πέρασαν γρήγορα και ο Κωστής μας προσέφερε αληθινή φιλοξενία και φιλία. Φάγαμε μαζί, μιλήσαμε για ιδέες, μιλήσαμε για ταξίδια και για το μέλλον και μας είπε και για το Spa & Hamam centre το οποίο ετοιμάζει σε ένα πύργο πολύ κοντά στον Ξενώνα, το οποίο περιμένουμε πως και πως να ανοίξει για να το επισκεφθούμε. Μας υποσχέθηκε Τούρκικο χαμάμ και μασάζ και αυτές οι υποσχέσεις δεν ξεχνιούνται!

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN